Finns kaffekoppen kvar?

Det vore gott med en kopp kaffe tänkte jag och hällde upp kaffe i ett glas.

Varför är föremålet kopp ännu så starkt förknippat med kaffet? Ingen under 60 äger väl ens en kopp av den klassiska kaffemodellen? Och råkar någon ändå äga något ärvt gammalt gods används dem väl inte?

Igår serverades jag förvisso kaffe i kopp. Det var på restaurang det och det är väl där de ännu existerar. Och hos de över 60. Annars är det väl mugg och glas i hemmen?

Det är förresten inte ens gott att dricka kaffe ur kopp. Och alldeles för lite får man. Så man tvingas vänta på påtår.

Men en mugg kaffe eller ett glas kaffe låter inte helt snyggt. Så jag fortsätter be om en kopp kaffe och önskar mig något annat.

Andra bloggar om: , , ,

19:02 september 29, 2007 Publicerat av | funderingar | 2 kommentarer

  1. Cajsa skriver:

    Mycket kaffe blev det. Men helt rätt, kaffe är livets dryck…tillsammans med öl. Kaffe på morronen och öl på kvällen, livet är underbart!

  2. Lennart skriver:

    Jag har riktiga kaffekoppar med fat i skåpet. Två stycken uppsättningar med 6 koppar och fat jag fick av mina föräldrar då jag flyttade hemifrån. Har haft fyra men gett bort två. Plus att jag har en komplett teservis med koppar, fat och kanna. Som jag aldrig använder. Och så dricker jag mitt kaffe i mugg…

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94