Garanterat jubel och besvikelse

Fotboll. Allsvenskan. Just nu pågår Brommapojkarna – Kalmar.

Guldstrid. Bottenstrid.

Kluvna funderingar. Motsägelsefulla önskningar.

Som AIK:are vill man väldigt ogärna se att guldet hamnar hos Djurgården.

Men som stockholmare och uppvuxen med St Erikscupen och ständiga framgångar för talangfabriken BP, Brommapojkarna, är det svårt att inte unna det tröjmässigt svenska Milan framgångar även på seniornivå. BP har länge haft en av Sveriges absolut bästa ungdomssektioner, kanske en av Europas allra bästa. Men när storklubbar varit och ryckt i talangerna har man haft svårt att behålla dem.

Med på papperet ganksa intetsägande material har de ändå klivit upp i Allsvenskan och med två matcher kvar av säsongen har de ännu möjlighet att lyckas klara en biljett även till nästa års upplaga.

Kalmar är en av Djurgårdens konkurrenter till guldet och Kalmar måste vinna för att utgöra fortsatt hot mot en blårandig guldfest. Samtidigt måste BP ta poäng för att klättra upp ovanför nedflyttningsstrecket och möjligen kunna försvara sin Allsvenska status.

Som sagt. Kluvna funderingar. Motsägelsefulla önskningar.

När slutsignalen ljuder kommer jubel förenas med besvikelse. Oavsett resultat.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

15:47 oktober 21, 2007 Publicerat av | sport | inga kommentarer

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94