Wissman slaktade rekordet

Som utlovat igår kapades det svenska rekordet på 400 meter ytterligare.

Det kapades inte. Där hade jag fel. Wissman fullkomligt slaktade sitt nysatta rekord med fyra tiondelar. Nu är han i VM-final i en gren som han i år debuterar i. Hastigheten på utvecklingen är i det närmaste ofattbar.

Jag vidhåller även att världsrekordet på sträckan snart tillhör Jeremy Wariner. Han i det närmaste går i mål på en tid bara sekunden över Michael Johsons gällande och tidigare omnämnda som oslagbart.

En sekund är förvisso mycket. Jodå. Men när man går i mål finns det en del att ta av.

14:47 augusti 29, 2007 Publicerat av | sport | 2 kommentarer

  1. Henrik skriver:

    Wariner må se ut som om han bara går på halvfart, men det gjorde Johnson ofta också. Det säger sig självt att ett världsrekord som bara var förbättring på 11 hundradelar inte är något oslagbart. Wariner har kapacitet att gå under 43 sekunder precis som Johnson hade när han slog rekordet, men det betyder inte att han med säkerhet kommer under 43,50 ens. Det är svårt att springa riktigt snabbt på 400 meter om man inte känner sig pressad. Wissman håller på att lära sig distansen och det är inte alls konstigt att han utvecklas snabbt.

  2. rosenblom skriver:

    Henrik: Jag har själv inte ansett nuvarande världsrekord oslagbart. Inget är någonsin oslagbart. Men det har blivit omnämnt som sådant, just kanske för att det är Johnson som nu äger det. Jag är övertygad om att Wariner slår rekordet. Men det kanske som du nämner krävs viss press. Jag tror mycket väl att främst Taylor kan infria det kravet till viss del. Att Wissman utvecklas snabbt är kanske inte helt konstigt i sig. Men att han kapat en sekund av svenska rekordet bara i år var kanske inget man skulle ta för givet…?

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94