Råd & Rön skriver för blinda

En femtedel av den frysta kycklingen är inte kyckling alls. Den består i stället av vatten, salt, socker och diverse tillsatsämnen.

Detta rapporterar Aftonbladet och refererar till konsumenttidningen Råd & Rön.

Nyhet? Det är väl ändå känt att sanningen är sådan? Att kycklingen injiceras med vatten kan knappast komma som en chock? Och det framgår väl ändå tydligt av förpackningen?

Jag visste att jag hade en påse i frysen och tvingas kontrollera.

Ingredienser: Kycklinginnerfilé 83%

Kan det bli mycket tydligare? Måste vi ha en konsumenttidning som läser innehållsförteckningen för oss? Någon som påstår det redan självklara?

Men jag tror jag förstår hur det ligger till. Råd & Rön skriver för de blinda. De som inte alls lika självklart kan läsa innehållsdeklarationen.

Men å andra sidan kanske de heller inte helt enkelt läser Råd & Rön.

Andra bloggar om , , , , ,

23:07 april 23, 2008 Publicerat av | Allmänt | 8 kommentarer

etiketter: , , , , ,

 1. malve skriver:

  Jag såg en tv-granskning av fileérnas vatteninnehåll och då hävdades det att det var av omtanke om konsumenterna som de injicerade vatten. Det är mycket lättare att undvika ett torrt resultat. Gulligt av dem….

 2. bounty66 skriver:

  Menar du på fullaste allvar att du går och läser innehållsförteckningen på varenda vara du köper???

  Och jooo att spruta in vatten å annat skit i köttvaror är en chock – det är ju ganska stor skillnad på att marinera och injicera…

 3. rosenblom skriver:

  bounty66:

  Jag läser nog innehållsförteckningen varje gång jag köper en vara för första gången.

  Det är knappast någon större ansträngning. Jag behöver ju inte läsa samma förteckning varje gång…

 4. bounty66 skriver:

  Pjaaa alla gör vi olika… Jag har aldrig med mej glasögonen in i butiken så då blir det bara att jag kollar datumen, det finstilta hoppar jag över.

  Måste ändå säga att man blir mer o mer intresserad av vad allt innehåller – så jag får väl ta o skaffa linser då 😉

 5. ullrika skriver:

  jag läser inte varendaste innehållsförteckning, men jag läser ofta. av intresse för vad jag stoppar i mig. kan väl knappast vara ovanligt?

 6. rosenblom skriver:

  bounty66: Bry man sig inte om vad man får i sig så kan det väl kvitta. Men om man uppenbarligen bryr sig om det är det förvånande att man inte läser.

  ullrika: Ovanligt eller inte. Det är märkligt att fler uppenbarligen inte gör det. Jag trodde att intresset var större.

 7. Karolina skriver:

  Jag tror man slarvar med att läsa innehållsförteckningen på sådant som känns som råvaror, dvs fågel, fisk, kött osv precis som man inte läser innehållsförteckningen på grönsaker 🙂
  Själv började jag läsa innehållsförteckningen på kyckling när jag insåg att julskinkan var full med tillsatser, och efter det läser jag alltid.

 8. rosenblom skriver:

  Karolina:

  I och med att vi känner och klämmer och att oftast inga förpackningar förhindrar oss från att göra en okulär besiktning av frukt och grönt tycker jag man kan påstå att vi kanske läser innehållsförteckningen på dessa varor bäst av alla varor. Inte sant?

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94