Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/load.php on line 651 rosenblom : Earth Hour alibi för miljömonster

Earth Hour alibi för miljömonster

Earth hour.

Ja, vad ska man tycka om det egentligen? Meningen är att miljontals människor ska förenas i den enkla handlingen att släcka ljuset som en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatförändringarna på allvar.

Vad vill de egentligen? Att släcka ljuset känns inte som ett problem. Halv nio har jag sällan några lampor tända överhuvudtaget. Räcker det? Då kan jag nog spendera några fler timmar för jorden. Eller är det meningen att vi inte ska bruka elektricitet alls under denna timme. Det vore en rimligare markering. Men det är knappast så uppmaningen lyder.

Släck ljuset en timme för klimatet…

Hela jorden skalll släckas ner under timme. Samtidigt vill de få oss att tro. Utan att anstränga sig. Vilket skämt. Ljuset skall släckas halv nio. Här? Ja. Och där. Och där. Och där. Jag gör en kort koll och det är samma klockslag överallt. 20.30 lokal tid. I Ryssland som i Australien. Så det där att få en jävla massa folk att göra exakt samma sak samtidigt faller platt.

Earth Hour fungerar som ett alibi för stora företag och korkade individer. Coca-Cola släcker sin stora skylt på Times Square under timmen och kan sedan bete sig hur fan som helst med ursäkten att de minsann deltog i Earth Hour. Likadant med den enskilda individen. Han släcker en timme och slår sig för bröstet och kan sedan vara hur jävla klimatkorkad som helst. Det är den där timmen från halv nio den 28 mars som gör honom till mannen som hjälpte till att rädda världen. En sann hjälte. Gah!

Informationen rullar förbi som någon slags reklamfilm på tv:n. Underhållande nog kommer information om Earth Hours motsats bara kort därefter. Filip och Fredriks nya projekt. Programmet som trots sin inspelningsplats New York vad jag förstått huvudsakligen skall gästas av svenska kända och okända som då givetvis flygs in. Klimatsmart så det förslår. I sammanhanget hur som helst jävligt roligt.

Så… Earth Hour. För eller mot? Deltaga eller inte? Jag gör som vanligt. Lämnar ljuset av och tv:n på. Robinson rullar ju vidare.

Jag hade sett framemot Robinson. Nya hårda tuffa smutsiga matsnåla Robinson. I verkligheten är det bara mer osammanhängande, lögnaktigt, regisserat och snyggare. Spektaklet är långt från ursprungsidén och sammantaget bara ett skämt. Vi ska luras tro att de sover i träsk utan att det dokumenteras. En deltagare har blivit sjuk av ett ostron. Övriga har inte ätit alls. Plötsligt har det gått fyra dygn och så sitter där ett gäng och bildar det snyggaste ö-rådet någonsin. Hela och rena. Fyra dygn utan mat. Fyra nätter i ett träsk. Utan packning. Utan extra kläder. Utan rent vatten. Trovärdigt. Verkligen.

Och klassikern plankan utan att visa tiden… Stod vinnaren i tre minuter? Tre timmar? Vad är det för pajas som klipper ihop programmet?

Det kanske blir bättre men redan helt omöjligt att tro på. Lika omöjligt som att Earth Hour skulle lyckas åstadkomma något positivt för klimatet.

Antingen deltar du. Som företagare smart nog för att skaffa dig alibi. Som privatperson för att du är korkad. Eller så gör du ditt eget bästa möjliga åtminstone lite oftare än löjliga en timme om året.

För helt ärligt tror jag att det har förbrukats en jävla massa mer el för att marknadsföra och informera om den där timmen än vad som kommer att sparas då under lördagkvällen. Vilket jävla antiklimax…

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , ,

08:58 mars 28, 2009 Publicerat av | Uncategorized | 14 kommentarer

etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853
 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 sessan skriver:

  Eath Hour är ju självklart för att skapa debatt & få folk medvetna, att kanske engagera sig & läsa på……

  Earh Hour 1 timme 1 gång om året hjälper lite ;D

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 malve skriver:

  Förmodar att det är potatisen och lingonsylten i kombination med grädden, samt en god portion fantasi som gör det möjligt att få Raggmunk att smaka som kroppkakor.

  Själv bara måste jag se var vinnarna hamnar i kvällens avsnitt. Efter det tror jag att jag slutar titta. Ingen höjdare direkt.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 3. […] rosenblom: Earth Hour fungerar som ett alibi för stora företag och korkade individer. Coca-Cola släcker sin stora skylt på Times Square under timmen och kan sedan bete sig hur fan som helst med ursäkten att de minsann deltog i Earth Hour. Likadant med den enskilda individen. Han släcker en timme och slår sig för bröstet och kan sedan vara hur jävla klimatkorkad som helst. Det är den där timmen från halv nio den 28 mars som gör honom till mannen som hjälpte till att rädda världen. En sann hjälte. Gah! […]

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 4. […] DN, SR, SvD, SvD, Dagbladet, Sydsvenskan, allehanda, GP med fler och ännu fler. Kritik har hörts från många, och den ämnar jag besvara här. Har du vidare argumentation är det förstås bara att […]

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 5. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 ullrika skriver:

  jag blir besviken när jag läser det här. jag trodde faktiskt inte du var så ointresserad av miljön att du kallar alla som deltar i Earth Hour ”korkade”. det handlar ju om att få upp folks medvetande, inte att i huvudsak minska elförbrukningen den här ynka timmen.

  kanske är du en sån som tycker Al Gore snackar gojja också?

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 6. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 rosenblom skriver:

  Ullrika:

  Jag blir också besviken. Besviken att det tog dig en vecka att kommentera…

  Alla är på något sätt intresserad av miljön. Antingen mer eller mindre. Den som verkligen är mån om miljön ser igenom Earth Hour och struntar i det fullständigt.

  Jippot är enkom till för miljöbovarna att köpa sig fria från miljöplikter resten av året.

  Ska man ha en aktion skall den väl bära ett syfte. ”Få upp folks medvetande” kan vi ju vara överens om att den verkligen misslyckades med. Och elförbrukningen minskade knappt den heller. Som väntat.

  Det är som att gå runt med bössa och samla in pengar till barn som far illa. Utan botten i bössan. Folk köper sig fri från skuld genom att lägga i en slant utan att veta varför. Inget ökat medvetande. Och inte ens pengarna går till barnen.

  Dubbelt misslyckande. Precis som Earth Hour.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 7. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 ullrika skriver:

  jag behövde några dar på mig att lugna mig. annars hade det blivit spott och fräs utan reson.

  vi har uppenbart olika åsikter, jag anser att minsta ynkaste halmstrå är bättre för en hungrig häst än inga halmstrån alls.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 8. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 rosenblom skriver:

  Ullrika:

  Men du förstår väl att vissa företag använder jippot för att köpa sig fri från plikter resten av året? Och att vissa tror att det räcker med den där timmen om året och sedan inte bryr sig alls. Varken om sin elkonsumtion, onödigt brukande av bil eller annat. Jippot bär tydligare negativa än positiva konsekvenser.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 9. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 ullrika skriver:

  njä. jag är blåögd, och har ALLTID väldigt svårt att förstå att folk beter sig oansvarigt och korkat. i alla lägen. men OM nån eller hundra eller tusen nu utnyttjar jippot till nåt negativt så förstår jag inte hur det kan vara tillräckligt för att vara så fruktansvärt nervärderande som du är (och kalla oss som tycker att varje litet steg tar oss en bit på väg för ”korkade”).

  för att ta ett liknande exempel. fildelningsfantaster och aktiva pirater undrar gnällande om vi som tycker fildelning är fel vill ”stoppa internet”. DET tycker jag är korkat. det är som att vilja förbjuda all biltrafik för att det finns såna som kör berusade.

  det jag menar rosenblom är att jag tycker det är helt okej att du tycker jippot är ett jippo. det är också helt okej att du avstod från att släcka lampan av princip under just den här timmen. men det är inte okej att kalla mig korkad eller skurkaktig, för att jag väljer att delta. jag skulle aldrig få för mig att kalla dig blåst för att du frivilligt springer några mil på stenhård asfalt. jag kan tycka det är en märklig sysselsättning, men jag skulle ALDRIG kalla dig korkad. – för nåt annat än att du förmodligen skadeglatt gottar dig åt dina points idag! :p [jag såg inte matchen så jag vet inte hur den böjade. var det någorlunda jämnt eller var vi helt chanslösa?]

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 10. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 rosenblom skriver:

  Ullrika:

  Det är värre än så. Det är möjligen inte de som utnyttjar det negativt som är värst. Utan de som faktiskt tror att det räcker att släcka lampan en timme om året. Och tyvärr är de förbannat många. Därför ska man vara försiktig i sitt hyllande av jippot.

  Det liknande exemplet…? Vad skulle det likna? Fildelningsfantasterna är om möjligt ännu mer korkade. Av väldigt många anledningar som vi kan avhandla vid annat tillfälle. Men å andra sidan är väl du för ett förbud av biltrafik…? 😉

  Jag avstod INTE från att släcka lampan. Jag har aldrig tänt då. Så jag behövde egentligen inte ta ställning. Jag hade släckt. Men jag deltog för den sakens skull inte.

  Du vore inte den första som kallade mig korkad i det fallet… Och apropå tre sköna poäng var det förmodligen som vanligt, att ni var chanslösa… 😉

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 11. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 ullrika skriver:

  jag tror ärligt talat inte att det finns NÅN som tror att det RÄCKER att släcka lampan en timme om året!! har du träffat på nån nån? jag gissar du kör en generaliserande oppositionspolitisk överdrivning!

  fast jag kallar dig ju inte korkad. skulle aldrig falla mig in. vad jag däremot faktiskt tycker om saken håller jag tyst om 😉

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 12. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 rosenblom skriver:

  Ullrika:

  Tro mig. Det finns. Som på min märkliga arbetsplats. Där man tog det här med Earth Hour på allvar och arrangerade en spontan sådan på torsdagen innan och sedan lämnade hela lokalen tänd över natten…

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 13. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 ullrika skriver:

  jag är i chock… ärligt!

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382
 14. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382 rosenblom skriver:

  Ullrika:

  Inte jag. Det bara bevisar sanningsgraden i det jag påstod.

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382

Kommentera inlägget

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/formatting.php on line 4382

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94