Korkade svenskar

Det verkar bli regn till midsommar.

Buhu och snyft…!

Ja, va fan hade du väntat dig?

Glöm snapsen till midsommarsillen. Och jag syftar inte på strejken. Det är paraplydrink som gäller…

Midsommar… Och plötsligt spelar svensken ut hela sitt föga smickrande register av dumhet. Vad är vitsen med alla arrangemang som spolas bort av ännu ett ilsket midsommarregn? Korkade svenskar… Varför inte bara välja att fira midsommar en annan helg? Om det nu ska vara så förbannat viktigt att överhuvudtaget fira midsommar?  

För, vad fan är det vi firar? Att sommaren går mot sitt slut. Dagarna blir mörkare. Och snöslasket annalkande. Och semestern har inte börjat än… Toppen. Verkligen. Det firar vi… Korkade svenskar.

Dessutom verkar just midsommar vara det vanligaste tillfället att gifta sig. Varför? Stå där och gråt över vilken otur ni hade med vädret. Buhu och snyft. Och alla ska tycka så synd om er. Inte jag. Skyll er själva. Ni kunde ha valt vilken dag som helst. Ni valde dagen med störst risk för regn. Korkade svenskar.

Och jag har inte ens nämnt Små grodorna… Kom igen. Om ni nu måste, så fira sommaren någon annan helg. När det åtminstone finns en liten chans att det blir sol.

Nu drar jag till Ludvika. Och… Eeh… Firar midsommar.

andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

14:20 juni 18, 2009 Publicerat av | Uncategorized | 7 kommentarer

etiketter: , , , , , , , , , , ,

 1. Gealach skriver:

  Ja, att folk aldrig lär sig!

 2. pensionsbengan skriver:

  Rickard. Ärligt talat är det senaste paret skor Du köpte för små????

 3. Charlotte skriver:

  Men,… Ludvika? Där var ju vi oxå nästan..
  //Charlotte

 4. rosenblom skriver:

  Bengan: Alla skor är för små. Kanske inte så konstigt när man har så stora fötter…

  Charlotte: Å fan. Det hjälper ju förvisso inte mycket så här i efterhand… 😉

 5. Sonja skriver:

  Jag firade inte midsommar. jag ahr inte gjort det på flera år. jag tror inte midsommar är lika stort i norrland, men är inte säker. jag har aldrig varit i kontakt med såna som tycker det är viktigt iaf.

  här i söder åker folk ut ”på landet” och är så jävla viktiga med att åka ”på landet”. det kan störa mig lite. herregud stanna hemma och ni får hela gårn för er själva.

 6. rosenblom skriver:

  Sonja:

  Jag skulle väl påstå att det är i Norrland som det är stort. Men på ett mer korrekt och acceptabelt sätt. Med folkdräkter och spelmän med dragspel och fiol och dans runt stången. Men kanske inte överallt i Norrland då.

  Jag skrev om det i ett inlägg för två år sen. Om hur jävla viktigt det är att åka till landet. Eller skärgården som verkar vara ett måste för stockholmaren. Är det midsommar och stannar kvar i stan då det något läskigt fel på dig. Och de som åker till landet eller skärgården, firar de egentligen midsommar? Eller avverkar de bara ännu en spritfest?

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94