Lustigt och olustigt på Liseberg

Plötsligt finner man ingen tid.

Det är lustigt. Semester tar vid och märkligt nog har man än mindre tid. Men det är väl på sin plats att bloggen får ta stryk.

I torsdags var vi på Liseberg. Trist nog är jag ganska säker på att det var i torsdags. Man har inte tillräckligt landat i sin semester om man ännu har koll på veckodagarna. Idag är det måndag. Det ger sig nog. Hur som helst. Några noteringar från Liseberg.

Det är mycket som är märkligt på Liseberg. Ju varmare desto mindre attraktivt. Tydligen. Det var inte alls mycket folk där. Aldrig mer än tio minuter kö till något. Lustigt nog, eller kanske bara logiskt, var det egentligen bara kö att tala om till Flumeride.

En redan berg-och-dalbane-ängslig man mår inte mycket bättre av att se en attraktion stängas som följd av att något felar. I torsdags var det den nya attraktionen Hanghai som stod stilla i ett par timmar. Fantastiskt att någon vågar sätta sig i den efter det.

Slutligen. Det här med kaninöronen… Det känns jävligt olustigt att se alla småflickor studsa omkring som små playboy bunnies. Samhället varnar för pedofiler och föräldrar köper playboy-öron till sina dagisgamla döttrar. Inte mycket till riskminimering där. Förbannat märkligt.

andra bloggar om , , , , , , , , ,

18:49 juli 6, 2009 Publicerat av | Uncategorized | 16 kommentarer

etiketter: , , , , , , , ,

 1. malve skriver:

  Jag hoppas att jag lyckas hålla intresset borta från Liseberg något år till…en f.d. åknörd som blivit äldre och knappt vågar åka tekopparna. Ska tänka på det där med öronen när det beger sig.

 2. rosenblom skriver:

  Malve:

  Här har du en tivolifegis som numer tvingas åka av dottern. Glad att det är över. Klart nervös ett par dagar innan. 😉 Nån gång måste väl bältet gå sönder…?

 3. sonja ponja skriver:

  vadå.. du blir olustig över småtjejer som studar omkring i små kaninöron. för att det är alldeles för sexuellt laddat? 🙂
  i så fall är det annat som är långt mer oroande än öronen i sig.

  jag tycker det är värre att folk köper barbies till sina barn. eller dödens sexistdocka: bratz.

 4. rosenblom skriver:

  Sonja:

  Det mest oroande i sammanhanget är väl att det överhuvudtaget existerar pedofiler. Näst efter det att föräldrar klär ut sina döttrar till Playboys nakenmodeller. Du kan ju knappast blunda för det tvivelaktiga i det. Och att en redan sjuk pedofil förmodligen kan dra än värre kopplingar.

 5. Sonja skriver:

  För så pass sjuka pedofiler gör nog kaninöron varken till eller från , men jag antar du skämtar 🙂

 6. malve skriver:

  Jag tycker att det mest läskiga är tanken på att bli sittande i luften i ett par timmar. Det händer ju faktiskt.

 7. MartiJ skriver:

  ”Det mest oroande i sammanhanget är väl att det överhuvudtaget existerar pedofiler[…]Och att en redan sjuk pedofil förmodligen kan dra än värre kopplingar.”

  Varför hatar du pedofiler, vilken fara utgör dom mot barn tror du? Har du kanske några som helst belägg för att PEDOFILER är ett hot mot småflickors säkerhet – mer än dina egna obehags känslor åt själva företelsen med vuxna som attraheras av minderåriga?

 8. sonja ponja skriver:

  jag kan för den delen inte ens förstå den starka kopplingen.

  Varför skulle en pedofil läsa playboy?

 9. rosenblom skriver:

  MartiJ:

  Vänligen bespara mig din idioti.

  Malve:

  Visst händer det, men det känns mer lättsmält än ett felande bälte.

  Sonja:

  Vem har påstått att en pedofil läser Playboy?

 10. Sonja skriver:

  you tell me

 11. MartiJ skriver:

  rosenblom:

  ”Vänligen bespara mig din idioti.”

  Undrar verkligen vem utav oss två som beter sig som en fullständig idiot här inne. Du påstår väldigt mycket om pedofiler utan att kunna backa upp dessa ord – ger det ett seriöst intryck tycker du? Att hata någon enbart på grund av sina obehagskänslor och okunnskap kring ämnet, ÄR idioti enligt mig…

  Och jag vill fortfarande väldigt gärna ha ett svar _varför_ du tycker det är oerhört ”oroande” att det överhuvudtaget existerar vuxna människor som åtrår barn i vårt samhälle tack. Att åtrå någon går ju oftast inte hand i hand med sexuell utlevnad heller – missade du det?

 12. pensionsbengan skriver:

  Martij:
  Flator och bögar är vuxna människor som själv gör sina vägval, men den sjukdomen en pedofil lider av drabbar barn som måste få vara barn innan sjuka jävlar gör närmande mot dem. Pedofiler är en art som måste ha plankat in när Gud delade ut omdömen om samlevnad och allmänn världsuppfattning. Dessutom finns det en 16-års gräns som alla vi andra efterlever. För mig är pedofiler grova brottslingar som utövar den enda typen av brott som skulle utlösa min spärr mot att nacka någon om jag var nära ett övergrepp. Om det inte grundar sig på sexuell utlevnad är jag Kalle Dussin. Och man har mage att organisera sig…….nä fy fan. Hoppa från Angeredsbron. Ni hinner säkert med en kort handtralla på vägen ner eller sök hjälp. Stackars jävlar

 13. rosenblom skriver:

  MartiJ:

  Demokrati och yttrandefrihet och alla andra vackra jävla ord i all ära. Vissa sjuka åsikter har jag ingen som helst lust att ödsla någon tid till diskussion kring.

  Än mindre finner jag det värt att diskutera detta med någon som gömmer sig bakom ett alias. Bara att du inte personligen kan stå för dina ord bevisar det olämpliga i dina ytterst osmakliga idéer.

  Du påstår att jag påstår väldigt mycket om pedofiler. Den läskunnige finner att jag överhuvudtaget inte påstår något. Jag gör ett antagande ”Och att en redan sjuk pedofil förmodligen kan dra än värre kopplingar”.

  Du påstår att jag hatar. En gissning utan uppbackning. Något du argsint anklagar mig för. Ditt glashus är nu i ganska uselt skick. Du har förvisso rätt. Jag hatar de som förgriper sig på barn.

  Hotbilden. Om du inte ser den tillhör du förmodligen hotet. Ett barn som inte vågar säga nej är inte ett barn som ger sitt samtycke. Och så har vi det där med lagen.

  Inte ens i Holland har du och din falang något stöd så lägg bara ner. Om det någonsin varit en diskussion är den nu slut. Krya på dig.

 14. Sonja skriver:

  Jag har inte uppfattat MartiJ som ni andra verkar ha gjort.

  Att vara pedofil är ju faktiskt inte något ont i sig. Det är när man förgriper sig på någon som det blir ont.

  Heteromän tänder ju tex på kvinnor. Men det är inte särskilt många (även om det är oroväckande många) som förgriper sig på kvinnor. Men man kallar väl inte männen för ”hot mot kvinnor”, såvida man inte är rabiat feminist?

  Eller har jag missuppfattat något?

  Please dont tell me to kasta mig utför en bro.

 15. pensionsbengan skriver:

  Sonja
  Lugn, nackningsspärren sitter lika lös vid våldtäkter eller tilltvingad sex. Vuxna människor som utsatts för detta vet dock vad sex är och inser det oerhörda. Barn som utsätts, även om bara för fotografering, vet inte vad det är och kan i värsta fall tro att det är naturligt att vuxna kan be dem ta av kläderna och att de får fotografera och tafsa på dem. Man kanske får en glass efteråt och tror man varit duktig. Och hur kan man vara pedofil utan bilder, flukt på barn etc? Hur lever och existerar en sådan pedofil, helt utan åskådningsobjekt.
  Är de försedda med små ypplysningsskyltar för att kunna leva upp till sin läggning inför allmänheten.
  Dessa nätverk skulle inte existera utan kataloger över oskyldiga barn, ibland och oftast obscena bilder.
  Sonja, jag har inte uppfattat Dig som pedofil så oroa Dig inte.
  Jag har upplevt skräckexempel på nära håll. Därav min ”rabiata” hållning.

 16. Sonja skriver:

  att leva ut sin pedofilism (som det kanske heter) är ju en sak
  men att bara besitta det här känslorna är ju inte fel i sig.

  Det är så jag menar.

  Man kan faktiskt känna saker utan att visa dom.

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94