Ny flagga, ny huvudstad

Idag avslutas valet till Europaparlamentet.

Vissa medlemsstater visar upp en horribelt pinsam nivå av röstdeltagande. Det finns delar av världen där folk slåss med sitt eget liv som insats i kampen för sin rösträtt. Så att inte orka rösta är som att spotta dessa soldater i ansiktet.

Ännu har jag inte lyckats komma överens med mig själv om hur jag ska rösta. Förtroendet för Sveriges politiker är kört i botten. Blankrösten ligger närmast till hands.

En efter en kvitterar kandidaterna ut sin biljett till listan av otänkbara alternativ.

I fredagens Metro läste jag någon halvdan sammanfattning av EU-debatten. Kristdemokraternas toppkandidat Ella Bohlin skyltar gärna med sin dumhet. Och jag förstår att folk ger fan i att rösta.

Illegal fildelning måste förbjudas, säger Ella Bohlin.

Det illegala skall förbjudas?

Mycket väsen för ingenting. Det är kvintessensen av det politiska arbetet. I Sverige i allmänhet och i Bryssel i synnerhet. Så lite arbete som möjligt för så mycket pengar som möjligt.

Visst. Förbjud det illegala. Låt oss samtidigt byta huvudstad till Stockholm. Och designa om den svenska flaggan. Vad sägs om ett gult kors mot en blå bakgrund?

intressant om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

19:29 juni 7, 2009 Publicerat av | Uncategorized | 4 kommentarer

etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 1. malve skriver:

  Det är absolut en gigantisk skillnad mellan att rösta blankt och att inte rösta alls. Själv struntar jag i valfläsket och röstar efter grundvärderingar – på politiken istället för på politikern. Funkar dock inte vid personval…

 2. pensionsbengan skriver:

  Det enda viktiga är att man inte röstar på ett protest/missnöjesparti. Då är det bättre att inte rösta alls. Vad har Juni-listan uträttat??? Vad kommer Piratpartiet att kunna uträtta??

 3. rosenblom skriver:

  Malve:

  Du menar att du röstar på samma parti som du alltid röstat på…?

  Bengan:

  Hur kan det någonsin vara bättre att inte rösta alls? Jag har inte en aning om vad Junilistan uträttat. Jag antar att de som EU-motståndare inte haft det särskilt lätt men möjligen har de kunnat bromsa något. Det är möjligt att Piratpartiet inte kan uträtta något men med den inställning kan man ju ge fan i att rösta överhuvudtaget. Jag antar att de åtminstone har större ambitioner att uträtta något. De större partierna skickar någon trött jävel som enbart är kåt på pengarna. Piratpartiet har väl lika stor möjlighet som Centern, Kristdemokraterna och Vänstern att uträtta något. Om nu inte Piratpartiet får två mandat. Då har de plötsligt dubbelt så stor möjlighet att uträtta något som vardera av tidigare uppräknade partier. Är det ändå bättre att rösta på någon av de mer traditionella partierna med så pass tillrättalagda åsikter att de knappt kan skiljas åt?

 4. malve skriver:

  Hmmm…nej det gjorde jag faktiskt inte… Fast i princip svarar jag Ja på ditt påstående. Det är kanske jag som har ändrat värderingar på äldre da´r… det återstår att se i nästa val.

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94