Talang 2009 – mördad av tittarna

Tävlingen hann knappt börja innan den var förstörd.

Talang 2009. Mördad av tittarna.

Auditions och slutaudition har gallrat fram 24 semifinalister. En tredjedel gjorde upp i den första semifinalen. Av åtta deltagare märktes två givna finalister, fem helt dugliga akter och en helt usel.

Jag struntar fullständigt i att det handlar om ett barn. Det är inte mitt fel. Hade juryn bara låtit bli att skicka honom till semifinal hade jag sluppit såga honom. Victor Pettersson var det enda riktigt dåliga inslaget ikväll. Det enda riktigt dåliga var det som tittarna fann bäst.

Min dotter är väldigt noga med att inte tala illa om folk. Hon blir till och med riktigt arg om jag kallar Anna Book fet… Men ikväll var även hon tvungen att sätta gränser. Jag sjöng till och med bättre när jag var fem sa hon och refererade till en inspelning hon och jag gjorde av Agnes Carlssons Right here, right now för fyra år sedan. En inspelning hon ändå skäms över…

Victor Pettersson är möjligen helt ok för att vara elva år. Men som underhållning en fredagkväll är det uselt. Vilken annan kväll som helst också. Han sjunger som vore han tondöv. Hans engelska är kass. Och vad sjunger han för låtar? I will always love you och ikväll Mariah Careys Hero. Löjligt när barn ska sjunga om sånt de inte begriper. Och dessutom på engelska.

Bert Karlsson citerade Stikkan Andersson… Folk är inte dumma. De är dummare. Och nu har de dödat Talang 2009.

Om det här programmet på något sätt skall kunna återupplivas till eventuella kommande säsonger måste de sätta en åldersgräns. Alla under 15 får gratispoäng för ingenting. Bara för att de är barn. Vad är det för jävla talang?

Innevarande säsong är redan slut. Final om tre veckor. Yngst vinner. Spännande. Verkligen.

intressant om , , , , , , , ,

23:43 maj 22, 2009 Publicerat av | Uncategorized | 5 kommentarer

etiketter: , , , , , , ,

 1. Ja, den här lillkillen ringde väl folk in och röstade på, för annars så hade han ju åkt igår vad jag förstår. Han var ju bättre förra gången i och för sig,nu valde han eller någon annan*mamma kanske*, fel låt. Det är som du säger att det borde sättas en åldersgräns. För hela programmet har ju varit så att juryn är snäll mot barn, i stort sett alla av dem har ju gått vidare, vare sig de har talang eller inte.
  Det blir ingen bra underhållning.Blir tråkigt att titta på.

  ”Men” var kanon tycker jag!

 2. Erik skriver:

  Victor Pettersson är helt fantastisk! Han är så söt och sjunger så ljust och fint att jag nästan börjar gråta!

 3. rosenblom skriver:

  Trollpackan:

  Jo då. Östgötarna var roliga som fan. Talang? Vet inte. Men riktigt underhållande. Gulliga mediokra barn är det inte.

  Erik:

  Du skrämmer mig.

 4. Sara skriver:

  Instämmer totalt! Så jäkla trist och förutsägbart, ja jag visste att det skulle bli så här. Sååå FEL! Asså Men var helt okey men jag tyckr Nastja skulle ju gått vidare!! eller Whiplash eller Lennart. Men nyfiken, vilka två tyckte du skulle gått till final?

 5. rosenblom skriver:

  Sara:

  Whiplash gjorde bort sig. Byta kläder en massa gånger kan vem som helst göra. Bång och Men spelade i en klass för sig.

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94