Zlatan har spelat sitt sista mästerskap

Erik Hamrén är klar.

Trots det tidigare förbannat osmidiga initiativet som resulterade i strandade förhandlingar har Lagrell lyckats teckna kontrakt med en stolt och tacksam förbundskapten.

Men… Vad för slags magiker är Hamrén? Förbundet skriver på sin hemsida…

Parterna är nu eniga om att Hamrén kvarstår som huvudtränare för Rosenborg fram till 31 augusti 2010, då han övergår att på heltid leda det svenska landslaget över kvalet till VM i Brasilien 2014.

Han tar över landslaget på heltid samtidigt som kvalet till EM 2012 i Polen och Ukraina inleds. Vad för slags garantier har Hamrén lurat i Lagrell som är skäl nog att ignorera ett mästerskap som möjligen skulle vara Zlatans sista?

20:59 november 4, 2009 Publicerat av | Uncategorized | 5 kommentarer

etiketter:

 1. Staffan skriver:

  Ja, vilken soppa detta är/var, jag har ingen koll på när EM-kvalet börjar men tror det blir väldigt svårt att investera tillräckligt tid i både landslaget (som nu behöver en nystart, och för att den ska bli bra/annorlunde behövs just TID för att planera, staka ut riktningen, prata med spelare…) och i Rosenborg. En gissning är väl att tidigt i vår presenteras en ny tränare i Rosenborg (från Örgryte?)

  Om Zlatan har spelat sin sista landskamp, inte säkert. med tanke på hans skrala utdelning i landslaget kan han nog vara sugen på att komma upp i samma nivå i blågult som i Barca…

 2. rosenblom skriver:

  Staffan:

  Som påpekat inleds EM-kvalet i septemper 2010. Nä, en nystart kräver större fokus än lite tid vid landskamper och sedan heltid först samtidigt som EM-kvalet börjar. EM 2012 får förmodas vara kört.

  Jag menar inte att Zlatan spelat sin sista landskamp. Bara förmodligen sitt sista mästerskap. Han är 28 nu. Och 31 när det EM avgörs till vilket inga större insatser i kvalet tydligen kan väntas. Alltså blir nästa möjliga mästerskap VM 2014 när Zlatan är 33. Att han spelar då är inte alls säkert.

 3. […] Zlatan någon timme innan deklarerat sitt tvivel inför fortsatt landslagsspel? Han har väl som jag påpekade i förra veckan förstått att han har spelat sitt sista […]

 4. […] Zlatan någon timme innan deklarerat sitt tvivel inför fortsatt landslagsspel? Han har väl som jag påpekade i förra veckan förstått att han har spelat sitt sista […]

 5. Micklos skriver:

  säger som vi sa 96 ,, AVGÅ HAMRÉN 😀

Kommentera inlägget

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_manual_subscription_form() in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php:94 Stack trace: #0 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/comment-template.php(1472): require() #1 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/single.php(52): comments_template() #2 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/1/a/...') #3 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/a/...') #4 /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/index.php(17): require('/customers/1/a/...') #5 {main} thrown in /customers/1/a/d/rosenblom.org/httpd.www/ijm/wp-content/themes/Andreas04/comments.php on line 94