De slitna orden upprepas

Ja, det blev så där löjligt tomt som det blir. Som om det faktiskt spelade någon roll…

Det är förbannat slitna ord. Och det är nästan så att jag ber om ursäkt innan jag återanvänder dem. Slitna men väldigt exakta. Fel låt vann.

Det är inte det att Bergendahls This is my life är dålig. Det är den inte. Det har jag sagt förut. Cher möter Tracy Chapman. Det är klart det är bra. Och till och med bättre än så om man vill ta i. Men den är i sammanhanget tråkig, tråkig, tråkig.

Att min favorit Peter Jöback kom näst sist var förstås beklagligt. Men vem bryr sig egentligen om man kommer tvåa eller nia? Bara segern är värd något extra. Det gick inte mycket bättre för återstoden i min favorittrio. Darin blev fyra och Andreas Johnson sexa. Jag vidhåller det jag skrev innan. Trion förstörde varandras medverkan. Tre manliga ballader som stjäl röster av varandra. Som jag skrev skulle Johnson och Jöback visa sig lida tyngst nederlag av det. Jag är övertygad om att vilken som helst av dessa tre låtar hade vunnit i en duell mot Anna Bergendahl.

Programledarna exkluderat var det annars en underhållande festival. Bra nivå på tävlingen och ännu en gång ett mycket bra pausnummer i finalen. Främst noterar jag hur Lotta Engberg bara blir snyggare och snyggare…

Och vi fick ytterligare bekräftelse på att Zelmerlöv ska släppa programledarrollen och bara sjunga. Skomakare, bliv vid din läst… Han gör en imponerande insats på Eye of the tiger. I övrigt är hans insatser som programledare gång på gång på en beklämmande bolibompa-nivå.

Som jag påpekade upprepade gånger innan finalen skulle den internationella juryns insats visa sig vara helt meningslös. Europa placerade Bergendahl på sjunde plats vilket borde ha varit tillräckligt för att Bergendahl inte skulle vinna. Man kan ju tycka vad man vill om att flytta ut beslutet om vilka som ska vinna Melodifestivalen. Men faktum är att om man vill ha hjälp med att kora en europeiskt gångbar vinnare kan man inte hålla för öronen när sedan hjälpen delger oss sina tankar.

Avslutningsvis tycker jag att det är för jävligt att de som faktiskt tävlar, låtskrivarna, inte får ta plats i green room.

13:07 mars 16, 2010 Publicerat av | Melodifestivalen 2010 | inga kommentarer

Kommentera inlägget

Subscribe without commenting