Ett kaos av ingenting

Det verkar råda ett förbannat ståhej om ljusstavarna. Folk i produktion och runt omkring verkar uppriktigt oroliga för hur det ska gå. Ljusstavarna ska användas under tre nummer i finalen. I tre olika färger. En för vardera nummer. Andreas Johnson vita stavar, Anna Bergendahl gula stavar och Darin lila stavar. Nu är man rädda att publiken ska ta fel färg i mörkret.

Jag var som tidigare nämnt på plats under delfinalen i Göteborg. Då var det Darin som skulle få hjälp av  lila stavar. Och då var det förbannat viktigt att man inte aktiverade staven för tidigt för då skulle inte längre staven lysa när det var tid för rätt framträdande.

Däri sammanfattas problemet. Tror produktionen. Att stavarna bara lyser en kort tid. Och att rätt stav därmed måste aktiveras i rätt tillfälle. Det är mörkt i Globen och man är rädda att fel stav aktiveras. Därför sitter nu all tillgänglig SVT-personal och numrerar 39000 stavar per akt. Klistret i de numrerade etiketterna lossnar dock och de har på nytt fått numrera samma stavar genom att tejpa fast etiketterna…

Vad i helvete håller de på med?

I Scandinavium väntade vi lydigt enligt instruktioner och aktiverade stavarna precis innan Darins nummer. För skojs skull bar vi sedan stavarna med oss hem. Någon gång efter midnatt slocknade dem. Efter att ha lyst i närmare fyra timmar.

Så… Vad är problemet? Om samma typ av stavar används så kommer inte stavarna slockna under hela finalen. Oavsett om publiken knäcker staven och därmed aktiverar den för tidigt. Så låt dem knäcka alla innan finalen börjar och när alla lyser är det lätt att plocka fram rätt färg till rätt låt.

Istället sitter en massa clowner och stressar med att tejpa fast etiketter på 117000 stavar. Till ingen nytta.

12:27 mars 12, 2010 Publicerat av | Melodifestivalen 2010 | inga kommentarer

Kommentera inlägget

Subscribe without commenting