Sörjer Söderberg

En något sen reflektion från förra årets festival.

Ingen av förra årets två bästa låtar kvalificerade sig till finalen. Nina Söderbergs Tick Tock och Star Pilots Higher. Jag vet inte hur det kom sig men jag fann mig själv rotandes i siffror från förra året. Siffror jag inte bekantat mig med tidigare och jag upptäcker att det verkligen inte var några mil ifrån att förra årets final fick ett helt annat utseende.

Först var det Nina Söderberg som led nederlag av förra årets korkade system och besegrades av Emilia och försvann direkt i delfinalen. 59122 röster mot 60471. Ynka 1300 röster fler placerade Emilia fyra i andra röstomgången vilket skickade ut Nina. Emilia gick som bekant sedan direkt till final. Och så var det Star Pilots som med sina 107000 röster i Andra Chansen-finalen bara var 3600 röster från att besegra Caroline af Ugglas. Den senare slutade sedan tvåa.

Det är marginaler som skriver historia. I år måste man väl ändå påstå att SVT skapat någon slags ordning. Med årets rättvisa system hade inte dessa skandaler inträffat. Men vad hjälper det Nina och piloterna nu…?

15:58 mars 12, 2010 Publicerat av | Melodifestivalen 2009 | inga kommentarer

Kommentera inlägget

Subscribe without commenting