Ännu en skitdag?

För bara en månad sedan vann Sveriges damer en skidskyttestafett. Då mot ett tyskt lag som är bättre än dagens. Och mot ett ryskt som inte var mycket sämre än det som ställer upp idag.

Ändå är det helt omöjligt att tro att det finns chans till något bättre än ett brons. Och helt ärligt känns även det lite väl optimistiskt. Tidigare nämnda duo tillsammans med Frankrike gör allra troligast upp om medaljerna. Något annat skulle förvåna stort.

Curlingherrarna ska fixa särspel genom seger mot Danmark och med hjälp av övriga resultat i sista omgången. Vinner både Storbritannien och Schweiz är dock Sveriges medaljdrömmar bortflugna.

Och så är det Anna Holmlund i ski cross. Holmlund har framställts som någon slags guldkandidat i media. Men Lewén och övriga freestyle-åkare har på ett övertygande sätt bevisat att allt medaljsnack kring dem saknar rimlig grund.

Nej. Det ser onekligen ut som ännu en svart blågul dag. Hur nu det är möjligt.

16:47 februari 23, 2010 Publicerat av | 2 kommentarer

etiketter: , , , , , , ,

  1. Träningsglädje skriver:

    skicross är lite som ett lotteri (fast inte lika mycket som bordercross) men går det bra för holmlund tror jag att skicross kan följa i samma spår som skidskyttet och bli den nya folksporten

    • rosenblom skriver:

      Skicross har absolut alla förutsättningar för att bli en ny folksport. Fartfyllt och tydliga regler. Dottern följer det med stor förtjusning och skiter fullständigt i allt annat jag försökt lura i henne. Men med en halvt vilsen Peter Jonsson och en nästan omöjligt mycket förvirrad expertkommentator kommer skicross aldrig slå.

Kommentera inlägget