En riktig jävla skitdag

Sammanfattningen av gårdagens blågula fiasko.

Jag har nämnt sprintstafetterna. Om hur svårt det är att såga Teodor Peterson när han erkänner sin uselhet. Och huruvida man skulle vara nöjd med ett silver om endast Färöarna stod för motståndet.

Jag har fört en helt osannolik diskussion på en annan blogg till vilken jag inte finner det värt att länka. Han hävdar med bestämdhet, och framförallt dumhet, att damkronornas förlust igår var otur. Sverige hade 12 skott på mål. En normal utdelning på det bör vara någonstans mellan ett och två mål. Sverige förlorade med 9-1. Vem som helst inser den haltande matematiken. Sverige hade förlorat även om USA:s målvakt stått naken i mål.

Curlingherrarna förlorade som väntat mot Schweiz och får ordentligt svårt att nå slutspel. Seger mot Danmark krävs samtidigt som Norge måste slå Storbritannien alternativt att Frankrike slår Schweiz. Då kan slutspel nås via särspel.

Slutligen fick curlingdamerna en rejäl lektion av Kanada. Det är lätt att utesluta svenskt guld efter att ha sett värdlandet leka bort Lag Norberg.

Det var inte mycket som blev rätt igår…

10:29 februari 23, 2010 Publicerat av | 4 kommentarer

etiketter: , , , ,

 1. SnabbaFötter skriver:

  Oj, förstår att du inte vill länka till den osannolika diskussionen, men man blir ju lite nyfiken på hur den individen resonerar. Hade USA bara tur som lyckas få in 9 puckar i nätet?

  • rosenblom skriver:

   Jag ska stilla din nyfikenhet och levererar ett urklipp ur hans resonemang. Varning för haltande logik.

   ”Men för mig så avgjordes matchen redan i sjunde minuten när Winbergs friläge oturligt nog inte resulterade i mål. Hade hon gjort mål där så hade vi vunnit matchen. Så nära var det att Damkronorna gick till final.”

   Att USA:s målvakt sedan skulle tvingas släppa in så gott som alla Sveriges puckar på mål verkar irrelevant.

Kommentera inlägget