Försvunnet flyt förstör finaldrömmar

De hade haft ett otroligt flyt under hela turneringen. Herrarna med seger över regerande världsmästarna och totalt tre vinster och förlust bara mot storfavoriten Kanada. Och damerna likaså med seger över regerande världsmästarna och med totalt fyra vinster. Båda lagen såg ut att snart säkra sina semifinalplatser.

Gårdagens aktiviter innehöll på förhand tre lätta matcher. Två för herrarna och en för damerna. Det blev två knappa förluster för herrarna och en dyngtorsk för damerna. Och nu ser det inte alls lika kul ut längre.

Damerna har mediokra Tyskland och USA kvar men även guldfavoriterna Kanada samt luriga Japan som pressade Kanada och ledde inför sista omgången. Herrarna har tabelljumbon Danmark kvar men även mycket svåra Norge och Schweiz.

Sammanfattningsvis ska nog damerna ändå lyckas fixa en plats i semifinalerna. Men herrarna slarvade förmodligen bort semifinalplatsen med en usel sista sten mot Frankrike. Även om vi förutsätter att man slår Danmark är det inte säkert att det räcker med en superskräll mot antingen Norge eller Schweiz. De måste slå båda. Medaljdrömmar verkar vara ett minne blott för herrarna.

11:51 februari 21, 2010 Publicerat av | inga kommentarer

etiketter:

Kommentera inlägget