Hårds horribelt haltande hängbetyg

Det blev för svårt för det svenska stafettlaget.

Anna Olsson gjorde mer än vad man kunnat begära och vann den inledande sträckan. Magdalena Pajala fick det sedan förbannat tufft mot idel toppåkare. En uppgift som enbart gick ut på att förlora så lite tid som möjligt. Men det blev lite för mycket för att det på riktigt skulle vara spännande den avslutande halvan av tävlingen. Polskan Justina Kowalczyk besegrade Pajala med osannolika 1:40. På 5 km…

En intressant men i sammanhanget visserligen oväsentlig jämförelse då polska laget till tre fjärdedelar består av utfyllnad. Kalla gick ut knappa minuten efter Polen och tvekade aldrig. Full fart från start och Kalla tog nästan en halv minut på Norge som gick ut i ledningen efter tredje.

Kalla växlade tillsammans med Tyskland och Finland, 18 sekunder efter. Definitivt medaljläge med Anna Haag på sista. Nu var ju hon satt ur spel av sjukdom och Ida Ingemarsdotter tvingades fylla hennes plats på bästa möjliga sätt. Sprintspecialiserade Ida som kunde göra ett lopp utan någon som helst press på sig.

Något som firma Hård/Blomqvist tydligt underströk. Nästan så att det stundom blev löjligt. Glöm det. Stryk nästan. Det blev närapå korkat när de jublade och skrattade åt att Ida lyckades gå med Künzel och Saarinen i 1,5 km. Med andra ord sprintdistansen på vilken Ida absolut tillhör världstoppen. Ofattbart. Det kan inte på något sätt vara alldeles fantastiskt att Ida orkar hänga den distans på vilken hon tillhör världseliten. Mycket märkliga kommentarer från en annars nästan felfri duo.

Björgen förde Norge till en överlägsen seger. Ida orkade hänga nästan halva distansen varefter hon släpper och till slut placerar Sverige femma i stafetten. En klart godkänd insats med tanke på alla sjukdomar som drabbat laget.

00:56 februari 26, 2010 Publicerat av | 6 kommentarer

etiketter: , , , , , , , , , ,

 1. Anonym skriver:

  Jag tycker det är löjligt att haka upp sig på en liten detalj, Magdalena Pajala ska inte orka följa. Hård/Blomqvist gav oss spänning i ett ganska så tråkigt lopp, Hård/Blomqvist tillhör absoluta världsklass! det finns detaljer i dina inlägg som inte är så speciellt bra men det går att bortse, man behöver inte haka upp sig och förstöra helheten med en skitsak.

  • rosenblom skriver:

   Nu påstod jag aldrig att Pajala skulle orka följa.

   Hård/Blomqvist är förmodligen SVT:s bästa duo. Jag påstod aldrig något annat. Om det är rubriken du hänger upp dig på så handlade det om försöket att lura tittarna att tro Ida gjorde något fantastiskt som orkade följa med den distansen som hon tillhör världseliten på. Det är ingen stor sak. Men det är absolut ingen skitsak.

   Men det är klart. OS samlar många som inte förstår ett skvatt av sport och då får kankse ta ner nivån några snäpp. Och kanske ljuga lite.

 2. Joel Burman skriver:

  Bra skrivet jag reagerade också på deras sätt att kommentera slutsträckan men tänkte inte själv i sprintbanor, bra reflektion för det stämmer ju.

 3. bjørn olsen skriver:

  hoppas ni fostår norsk]].må bare få gratulera dom svenska osdeltagarna,er syn på norge e ju rett så kul,vi har høstad 300+ medalljer i vinter os upp igenom tiderna,vi e ca 4.9 mill mennesker,ock ta då i betraktning at vi har varit bettre i 3 av dom 4 sista sommar os,men før all del,jag jublar varje gång en svensk,en finne,eller en norrman ger stryk til resten av verden,hallå vi e samma folket,ha en nice evening

  • rosenblom skriver:

   Exakt vad är vår syn på Norge…?

   Enligt mina noteringar har ni bara placerat er före oss i två av de fyra senaste sommarolympiaderna.

   Eftersom du verkar finna svensken som anledning till brödrabråket… Vänligen kommentera norska sprintlagets hån av Björn Lind och övriga svenskar.

 4. […] att delta på tremilen. Kalla har inte mycket att hämta i klassisk stil och Ingemarsdotter fick ju stående ovationer och jubelackompanjerade applåder av firma Hård/Blomqvist bara för att ha klarat knappt två kilometer i stafetten… Hur ska […]

Kommentera inlägget