Lundqvists frånvaro avgjorde

Efter en massa nätter med få timmar sömn och en helt sönderslagen dygnsrytm såg jag min chans till lite sömn efter curlingmatchen. Klockan var väl kanske närmare två. Ställde klockan på väckning vid matchstart klockan sex. TV:n stod på och när jag från sovrummet hörde firma Lindeborg/Renberg kommentera blev jag ordentligt avtänd. Att inte Härenstam/Wikegård fick Tre Kronors match är minst lika chockerande som förlusten mot några som knappt platsar i Rögle.

Kombinationen fortfarande trött och den kanske lika sömniga duon vid mikrofonerna lät mig somna om. Någon gång i slutet av andra perioden står jag sömnigt och förbereder en brygd av livselixiret. Det svarta guldet.

Kaffet och den påtagliga risken för fiasko var nog för att väcka mig. Sedan satt jag där och hade svårt att förstå vad som hände. Sverige ägde puck hela sista akten utan att någonsin skapa något farligt. Det var väldigt mycket snurra runt puck i slovakiska zonen. På en kontring gör Slovakien 4-2. Marian Hossa lägger in en puck framför mål som Henrik Zetterberg är nära att göra ett fantastiskt snyggt mål på. Henrik Lundqvist gör lite av en fantomräddning men Kopecky slår in returen framför en sovande Nicklas Lidström.

Lustigt nog är Zetterbergs styrning i stort sett Lundqvists enda räddning i de två avslutande perioderna. Slovakien har sju skott på mål efter första perioden. Sju skott på vilka det blir fyra mål… Var Lundqvist ens där?

Ska man dra några paralleller blir resultat föga förfriskande. Det har gått så långt att man utan att ljuga kan påstå att Sverige är lika bra som Norge. I ishockey… Ett Norge som förlorade igår med samma siffror. Med den skillnaden att Norge var närmare segern än vad Sverige var.

09:16 februari 25, 2010 Publicerat av | 4 kommentarer

etiketter: , , , , , , , , ,

 1. Marcus W skriver:

  Kan inte mer än hålla med om att det hade varit roligare teve med citatmaskinen Wikegård vid mikrofonen. Men jag håller däremot inte med om att Lundqvist ska belastas för förlusten. Målvakter oavsett sport håller med om att de svåraste matcherna är de där man har lite att göra. Lundqvist är en monstermålvakt när han har jobb hela tiden, och som många andra lite svalare när spelet pågår i egen offensiv. När det dessutom är snabba spelvändningar signerat Gaborik och Demitra man får emot sig är det en otacksam uppgift som målvakt. Det är inte på den sista utposten tre kronor förlorar matchen, man SKA vinna mot Slovakien trots 3-4 insläppta…

  • rosenblom skriver:

   Nä. Det är inte helt och hållet på sista utposten Sverige förlorar. Det såg lamt ut överlag. Och i jakten på kvittering i sista perioden hade man inte en enda riktig målchans. MEN… Det finns INGA ursäkter för att släppa in 4 av 7 skott. Men Zeta bär sin del i det. Varför ska han styra en ofarlig puck mot mål? Varför står Lidas och sover?

 2. koska skriver:

  Ja wikegård hade säkert varit roligare att höra, lite mer ärlighet hade man väl fått höra då!

  Tycker som Marcus också.
  Du har ingen som helst insikt i hur en målvakt fungerar verkar det som.
  Om man får dåligt med hjälp av sina medspelare så spelar det ingen roll om han är världens bästa målvakt eller inte!

  Sista målet va lite tveksamt men alla andra mål var utespelarnas tabbar! 1-0 sidledspassning genom hela slottet och direktskott(nästintill OMÖJLIGT att ta), 2-0 friläge där backen väljer att inte ta bort andr…a killen vilket hade underlättat VÄLDIGT mkt istället blir de sidledspassning med direktskott upp i krysset (nästintill OMÖJLIGT att ta), 3-2 ingen back som tar undan den täckande spelaren i tid så lunqan inte har någon som helst sikt (har blivit ungefär 20 sånna mål tidigare i OS på alla målvakter), och så 4-2 som är något sådär tabbe kanske men lidas hade bara kunnat vispa undan pucken eller iaf tagit bort spelaren framför kassen som bara står där och får peta in den… Hade lunqan tagit någon av dom 3 första målen så hade det varit antagligen dom sjukaste räddningarna i hela OS!

  Testa ställa dig i hockeymålet en gång annars! IDIOT!

  • rosenblom skriver:

   Om du hade bemödat dig att läsa inlägget hade du insett att frågeställningen Sju skott på vilka det blir fyra mål… Var Lundqvist ens där? var en ren statistiknotering. Och vid det fjärde målet är det Zetas och Lidas insats jag ifrågasätter.

   Men när du lustigt nog kallar mig IDIOT tar jag hjälp av Lundgvist själv som till Radiosporten säger…

   ”Jag borde ha tagit fler skott”

Kommentera inlägget