Rosenblom rosar

Vinterspelen är rostade. Nu ska de rosas. Lite för att avsluta i positiv anda. Ännu en sammanfattning i klassiskt listformat. Håll till godo.

10. Stora Mun från Storuman

Ett anagram bubblar sig in på listan i sista stund. Björn Ferry är från Storuman. Storuman omkastat blir Stora Mun. Björn Ferry är onekligen stor i käften. Bara en sån sak är för bra för att inte hamna på listan.

9. Curling

Curling borde onekligen få mer uppmärksamhet än vad den får. Två veckor var fjärde år är skrattretande lite. Det är en fantastisk TV-sport. Och vi är ändå världens främsta curlingnation jämte Kanada.

8. Det goda slutet

Anja överlevde kraschen.

7. Anders Södergren

Jag hatar att tala om otur. Men om det någonsin finns fog för det är det nu. Anders Södergren har haft ett helvete. Det är den ena jävliga sjukdomen efter den andra. Han såg ut att aldrig någonsin få betalt för sin enorma kapacitet. Nu vann han äntligen ett mästerskapsguld.

6. Hellner och Haag

Hellner inledde med att missa bronset med en sekund. Haag började med att missa bronset med fem sekunder. Något som skulle få vem som helst att gräma sig. Inte Hellner och Haag. De bet ihop och återvände starkare än någonsin. Hellner åkte hem med två guld. Haag med två silver. Med mer jävlaranamma likt längdlandslagets hade Sverige varit en vintersportnation i klass med Norge.

5. Karlsson sågar

Jonas Karlssons sågning av DO-anmälningarna framkallade spelens största skratt och måste få plats på listan. Man kunde ana hur det fullkomligt kokade ur öronen på krönikören. Det haglade in anmälningar av SVT:s trupp till Diskrimineringsombudsmannen. Den ena mer korkad än den andra. I soffan kom OS-symbolen på tal. En inukshuk som är någon slags stenhög byggd av indianer. En märkbart irriterad Karlsson levererar sitt bidrag till samtalet: Vi vågar knappt säga nåt om indianer längre. Då blir man anmäld till DO.

4. Längdlandslaget

Längdlandslaget skulle ha toppat listan om det inte vore för Emil Jönsson som gjorde bort sig på sprinten, blev sjuk och sänkte Sveriges medaljchanser i teamsprinten samt smittade flickvännen Anna Haag och förstörde då även gulddrömmen på damernas långa stafett. Trots allt det blev det ändå tre guld. Totalt sju medaljer och två fjärdeplatser. I Turin blev det en medalj i traditionell längdåkning. Nu blev det sex. Längdåkning är nu till och med roligare än på Gundes tid.

3. Sverige

Vinterspelen i Turin var fantastiska. Ett gäng guld och 18 topp4-placeringar. Nu slog vi till med ett gäng guld och 19 topp4-placeringar. Låt oss enas om att vi var bättre nu.

2. Superstenen

Niklas Edin, här mer känd som Lucky Luke, framkallade spelens allra mest vansinniga segervrål. I bronsmatchens nionde omgång. Sverige har grävt sig ner i det djupaste av hål. En sten kvar. Schweiz ligger med stenar i boet för fyra poäng varpå det omöjliga händer. Lucky Luke slår ut dem alla med en alldeles fantastisk supersten. Jag tror jag skrek som om vi vunnit VM-guld i fotboll…

1. Stafettguldet

Vinnaren står egentligen helt utan konkurrens. Hela spelens viktigaste gren. Sverige tar guld. Anders Södergren ingår i laget. Övriga kommentarer överflödiga.

14:46 mars 9, 2010 Publicerat av | inga kommentarer

Kommentera inlägget