Rosenblom rostar

Sammanfattar slutligen vinterspelen i klassiskt listformat. Först ut blir det sämsta i Vancouver. Håll till godo.

10. Ishockeyns kvalificeringsrond

Herrarnas skicross-kval hånades smått. 33 deltagare skulle kortas ned till 32 av den naturliga orsaken att just det cupsystem som sedan avgör tävlingen innehåller 32 åkare. I ishockeyn spelades totalt 18 matcher under sex dagar med resultatet att inget lag försvann. ALLA lag tog sig vidare till slutspelet. Löjligt.

9. Säkerheten

Arrangörerna får säga vad de vill. De kan inte vara helt nöjda utifrån ett säkerhetsmässigt perspektiv. Anja blev offer för ett publikfriande spektakulärt hopp och möjligen bara turen lät det gå så bra som det gick. Petra Majdic föll ner i en å och ett träd och allt möjligt. Faran hade påtalats men ignorerades. Majdic bröt fyra-fem revben och tvingas möjligen avsluta sin karriär. Och en rodelåkare tvingades definitivt avsluta sin karriär…

8. Snowboard och Freestyle

Alla dessa guldkandidater som media producerar utan grund. Vinterspel efter vinterspel utlovas vi en massa guld i parallellslalom, puckelpist och skicross. Ingen har någonsin varit i närheten.

7. Resultatrapporteringarna

I världscupen fungerar det hur bra som helst. I alla alpina grenar, längdåkningen och skidskyttet. Tävlingarna följs bäst med laptopen framför sig inloggad på förbundens live-applikationer. Mellantiderna kommer upp på skärmen utan fördröjning och det är lätt att ha koll. I de allra största, finaste och viktigaste tävlingarna fungerar ingenting. Skidskyttet vars egna förbund producerade resultatrapporterna var förvisso lätt att följa. Men längdåkningen som spelens arrangör försökte sig på att leverera rapporterna från var så knapphändiga och fördröjda att det förstörde en stor del av nöjet med spelen.

6. Emil Jönsson

Det på förhand allra största guldhoppet i en enskild gren. Överlägsen i världscupen. I OS utslagen i semifinalen. Av den enkla anledningen att han var för dålig när det gällde som mest.

5. DO-anmälningarna

Wikegård anmäldes. Han sa som det var. Damkronorna var för dåliga. Hultling och Hård anmäldes. De funderade under invigningen kring huruvida en viss deltagare skulle ha slöjan på sig under hjälmen. Den ena anmälan mer korkad än den andra. OS är inte alltid bra för sporten. Den drar tyvärr till sig många korkade människor.

4. Helena Jonsson

Helena var favorit till tre guld och medaljkandidat i alla fyra individuella lopp. Det blev som bäst en tiondeplats. Helena belönas med den föga smickrande titeln… Sämst när det gäller. Jag vet inte om någon någonsin förtjänat titeln mer än Helena.

3. Frågan som aldrig ställdes

Varken till Helena eller kapten Staffan Eklund. Varför var inte pojkvännen David Ekholm där? Varför är SVT:s utsända så märkligt usla på att ställa de rätta frågorna?

2. Damkronorna

De försökte lura oss att tro att de skulle kunna ta guld. På 25 minuter släppte man in 12 puckar mot Kanada… Och påstår sig efteråt vara nöjda. Det slutade utan medalj.

1. Staffan Eklund

Vinterspelens absolut sämsta. Skidskyttarnas förbundskapten. Han påstår sig ta ut bästa stafettlaget. Märkligt nog inkluderar det Mattias Nilsson. Föga förvånande dödar Nilsson chanserna till medalj. Staffan Eklund skyller på SVT… Får vi be om lite kritisk självgranskning?

13:26 mars 9, 2010 Publicerat av | inga kommentarer

Kommentera inlägget