SvD tvingas ändra Bragdguldsreglerna

Att tro på svenska medaljer idag verkar orimligt.

Anders Södergren, Marcus Hellner och Johan Olsson har alla goda chanser att placera sig topp tio. Men medaljerna känns på förhand vikta för Northug, Cologna och Bauer.

Stålkvinnan Anja Pärsson startar i Super-G. Skulle hon mot förmodan lyckas samla krafter till ytterligare en fantastisk insats och ta medalj är det läge för Svenska Dagbladet att riva statuterna. De regler som säger att en idrottare bara kan tilldelas guldet två gånger.

Annars kommer ingen någonsin mer bry sig om bragdguldet…

13:34 februari 20, 2010 Publicerat av | 7 kommentarer

etiketter: , , , , , , , , , ,

 1. Sidled skriver:

  Sidledsbloggen håller fullständigt med. Det kommer bli svårt att ta priset på allvar om Anja Pärson inte får det (om nu inte något sanslöst händer under resten av idrottsåret…).

  Härligt med ännu en nyupptäckt OS-blogg!

  /Sidled (som just nu bjuder på ännu ett avsnitt av OS-videobloggen)

 2. Staffan skriver:

  Håller med dig om Anja!
  Vilket lopp svenskarna gör i 30km dubbeljakt, bland det värsta jag har sett!! Vilket samarbete, vilken vilja. Herregud jag måste nog hämta pulsklockan och kolla pulsen. Hur f-n ska jag kunna sova nu 🙂

  • rosenblom skriver:

   Ja. Fantastiskt lopp. I damernas masstarter brukar det kunna hända saker. Men detta var helt olikt hur det brukar gå till i herrarnas masstarter. Och det var svensk regi hela vägen in i mål. Och vilken utdelning.

 3. […] Jag skrev kort om kvällens tävlingar. Olsson, Hellner och Södergren hade alla goda chanser att placera sig topp tio. Men medaljerna var på förhand vikta för en annan trio. […]

 4. Mattias skriver:

  Om Anja får bragdguldet för en trejdeplats ( som hon dessutom fick p.g.a att Vonn vurpade ) då är det fan i mig skandal. Kalla , Hellner eller går-hädelserna-i-för-väg Tre Kronor det är Bragdguldskandidater..

  Skön blogg btw…

  • rosenblom skriver:

   Tack för det!

   Förstår hur du tänker. Men… Slalomen är en del av kombinationen. Att Vonn vurpar försämrar inte Anjas insats. Dessutom har Vonn varit direkt usel i slalom den här säsongen, så att hon skulle tappa guldet i just slalom kom inte som någon överraskning.

   Och Vonn fick ju guldet i störtloppet bara för att Anja vurpade…

Kommentera inlägget