Utan hjälm går det illa

Det såg onekligen läskigt ut. Slovaken Lubos Bartecko får en rejäl tryckare av Ole-Kristian Tollefsen. Hockeyvärlden rasar och vill skicka norrmannen till lejonen. Det är möjligt att det är befogat men på de bilderna jag sett ser man mest en tuff tackling med sämsta möjliga resultat. Det är fantastiskt vad folk är duktiga på att se saker som inte syns. Min gissning är att man reagerar på de högst olyckliga konsekvenserna.

Var nu noga med att notera att jag inte friar Tollefsen. Jag tycker bara inte bilderna är tydliga nog för att boka ett möte med liemannen.

När slovaken lyfter på huvudet och man ser blodet spruta ur bakhuvudet är det lätt att hålla sig för skratt. Absolut. Men vad är det egentligen som gör mest skada? Tollefsens armbåge eller att huvudet dunkar i isen? Om man nu ska bära hjälm… Kan det inte vara en idé att hjälmen sitter aningen hårdare på huvudet än en blomma i håret på en skolflicka?

16:33 februari 24, 2010 Publicerat av | 2 kommentarer

etiketter: , , ,

  1. hej skriver:

    har du inte lagt märke till att det är armbågen som gör att bartecko tappar hjälmen du kan nog lägga ner att blogga om saker du inte förstår dig på…

    • rosenblom skriver:

      Till skillnad från dig har jag åtminstone besvärat mig att ta del av de bilder som finns. Om du orkar göra det så ser du klart och tydligt att det inte är armbågen som avlägsnar hjälmen. Det får trista konsekvenser och det förlåter knappast tilltaget, men om Bartecko hade spännt fast hjälmen hade han kunnat resa sig och möjligen till och med spela vidare.

Kommentera inlägget