Världens mest korkade förbund

Som en förlängning av krönikan om Damkronorna. Om att allt är så orättvist. Om att herrarna får allt gratis och att damerna inte får ett skit. Om att inte förstå vikten av att synas.

Jag har en släkting som har vunnit en massa SM-guld i bandy med AIK. För fyra år sedan var hon iväg till USA i en ledarroll under damernas bandy-VM. Hon var förbannat besviken över den dåliga mediabevakningen. Att det gick samtidigt som OS i Turin var knappast någon förklaring. Dambandy-VM skulle såklart ta stor plats i medias bevakning av sportvärlden. Det var inte lönt att försöka förklara.

Om man nu vill uppmärksamma media och sponsorer om ens existens bör man kanske fundera på hur man planerar in mästerskapet i kalendern. Dambandyns världsmästerskap avgörs i år i Norge. Självklart har man sett till att hitta ett vakuum i sportkalendern för att få största möjliga exponering.

När mästerskapet avgörs…? Det pågår just nu och avslutas med finalen som spelas idag. Återigen samtidigt som OS… Jag kan inte låta bli. Jag måste utnämna internationella bandyförbundet till världens mest korkade idrottsförbund. Hur fan tänker de?

16:06 februari 27, 2010 Publicerat av | 2 kommentarer

etiketter: ,

  1. Sonjaa skriver:

    Visste inte ens att det fanns en elitserie för bandydamer.

Kommentera inlägget