Vinst och förlust i curlingsemi

Curlingdamerna imponerade stort och är fortfarande kvar i loppet om att försvara guldet från Turin. Världsmästarinnorna från Kina var tidigt avhängda och redan halvvägs var matchen så gott som avgjord. Nu väntar drömfinal mot Kanada.

Herrarna stötte på Kanada redan i semifinalen och var slagna på förhand av överlägsna värdlandet. Men Kanada skulle få jobba för det. Sverige spelar inledningsvis väldigt bra och skipper Niklas Edin visar prov på att vara en shot-maker i världsklass. I tredje omgången vid underläge 0-1 är Edin bara någon centimeter i från att ta en fyra. Det slutar med en etta då och sedan avgör de unga svenskarnas ojämna nivå.

Några missar tvingar Edin att chansa och Kanada stjäl dubbelt dubbla gånger fram till 6-1. Nu väntar bronsmatch mot Schweiz som besegrade Sverige i grundomgången.

Ett silver bärgat i curlingen. Visst finns möjligheten att det uppgraderas till guld och att herrarna skräller och fixar brons. Men jag har svårt att tro att curlingen ger oss mer än det silver vi nu har i dessa spel.

01:56 februari 26, 2010 Publicerat av | inga kommentarer

etiketter:

Kommentera inlägget