Ännu ett PB!

okt 13, 2009 av

Jag har ju lärt mig tidigare i sommar att formen är aldrig så bra som efter tävling. Hur stumma benen än är så gör jag bra lopp. Så jag bestämde mig för att rida på vågen även efter lördagens halvmara.

Rekordförsök på Slottskogssvallen. 1000 meter.

Benen var duktig stumma men efter tre kilometer uppvärmning inklusive några stegringslopp kändes de ok. Min träningskompis Triatleten som annars är mig överlägsen var chanslös idag. Redan efter en hundring av tusenmetersloppet var han avhängd. Så draghjälpen jag fick förra gången var aldrig att räkna med idag. Trots detta och trots isande kyla vid elva på förmiddagen och rent jävliga vindar lyckades jag sänka mig exakt tre sekunder ner till 3:12,7.

Det borde finnas potential för att göra under tre minuter nästa sommar.

Rekordet följdes av tio minuters vila och sedan var det dags för lite träning. Intervaller. 4×400, 2×800, 4×400. Den kortare sträckan på 1:18-1:21 och den dubbla på 2:59-3:01. En minuts vila efter 400 och tre minuter efter 800. Och jag fick dra varenda meter av varenda repetition. Triatleten gick inte att känna igen. Men jag kände mig stark.

Löpning känns redan mycket roligare.

Kanske liknande

Taggar

Share This

6 Kommentarer

 1. Kul – bra sprunget!! Jag ska också testa en gång till innan säsongen är över, bara den jäkla förkylningen ger med sig någon gång, fick ju 3:17 första gången jag testade i somras!!

  Skönt med en framgång va, men ärligt känns inte ”misslyckandet” på halvmaran lite lättare att hantera nu? Så brukar det funka för mig när man får lite perspektiv på det.

 2. Staffan:

  Tack för det. Det var tredje gången jag testade. Och helt ärligt börjar det bli lite för kallt nu.

  Jo, det är skönt. Och med lite distans så är jag ju egentligen nöjd med personbästat men missnöjd med säsongen om du förstår vad jag menar. Jag borde ha haft ett pb på runt 1:31 innan i lördags och sänkt det med en minut till under 1:30.

 3. marathonjohan

  Det var bra sprunget, och så snart efter loppet också! Själv vågade jag mig på en kort simtur nu på morgonen men löpningen får vänta tills på fredag tror jag, då ska jag nog vara hyfsat återhämtad!

 4. marathonjohan:

  Jag har som påpekat märkt att en halvmara väldigt ofta följs av en formtopp. Stel och stum. Men snabb.

  Du sprang ju hela marathondistansen och det sliter så fantastiskt mycket mer.

 5. Grattis! Schysst att ha sådan kapacitet då det gäller både kortare och längre distanser.

 6. Snorkkis:

  Tack. Bättre ska det bli nästa år. Mycket bättre.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.