Åtminstone bättre än Kallur

maj 29, 2009 av

Det kan tyckas löjligt att älta det där loppet

Hur fan orkar han sitter någon och undrar.

Göteborgsvarvet var ett jävla nederlag. Ett hånfullt nederlag. Slitsamma träningspass, försakad annan tid och noggranna förberedelser. Mentalt tung glykogentömning, tradig kolhydratladdning och påfyllning av vattendepåer. Det är inte så jävla lätt att lägga bakom sig och ”komma igen”.

”Kom igen…” sa någon. Vad då ”kom igen”??! Dra åt helvete.

Det är ett jävla projekt med alla förberedelser. Lägg till detta allt som försakas. Allt som får stå tillbaka bara för att det inte passar in i planen. Människor jag borde ägnat mer tid. Saker jag borde ha gjort.

Man planerar, försakar och skapar förutsättningar för att lyckas. Sen sitter det några jävla clowner och inte ger en möjligheten. Några som upprepade gånger ljuger om förbättringar och om att ha gått deltagarna till mötes om en trängselfattig tävling. Allt de gör är att utöka antalet deltagare och ta mer betalt och dessutom skryta om hur stora och bra de är…

Det är väl frivilligt att delta? Jo då. Men ska jag förmoda att de ljuger när de hyllar sina förbättringar?

Jag ska på intet sätt jämföra mig med någon elitidrottare men jag vill ändå ställa två besvikelser bredvid varandra.

Susanna Kallur var en av favoriterna till guldet i OS i somras. Massiva förberedelser och höga förväntningar. Som jag. Höga förväntningar om än av annan kaliber och om inte massiva förberedelser så åtminstone ganska omfattande för att samtidigt bära ett heltidsjobb. Ivägen för Kallur stod en häck. Ivägen för mig en jävla massa häckar. Bredarslade flodhästar. I Kallurs fall tillhör det hennes idrott. I mitt fall bara ett uselt arrangemang. Kallur har sig själv att skylla. Jag skyller på arrangören.

Ett helt land led med och tyckte synd om Kallur. Var det så synd om henne? Fick hon inte bara skylla sig själv? Hon kan ju knappast planerat sitt lopp utan en tanke på häcken.

Fokusera på det positiva påpekade någon i en kommentar till tidigare inlägg. Det positiva… Vad skulle det vara? Att jag tog mig i mål. Jippi…?

Men ändå, det var ju mer än vad Kallur klarade av.

intressant om , , , , , , , , ,

Kanske liknande

Share This

2 Kommentarer

  1. Måste livet i kött ALLTID vara en ändlös kamp och tävlan ❓

  2. Josef Boberg:

    Lite av vitsen med sport är just själva tävlandet…

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.