Coach efterlyses

jul 30, 2009 av

Så har det då gått några dagar sedan tävlingen. Fem, lite drygt.

Jag känner mig jävligt sliten. Och bara 16 dagar kvar till nästa tävling. Orutinen lyser igenom när jag erkänner att jag inte har en aning om hur jag bör lägga upp återhämtning, träning och vila inför Prinsens Minne.

Jag orkar inte hålla på att missa personbästat igen med några sekunder så jag måste vara bättre än jag någonsin varit den 15 augusti i Halmstad.

Någon som kan bjuda på några genomtänkta eller mindre genomtänkta supersmarta tips?

Lite här och var läser jag att det kan ta ett par veckor att återhämta sig från en halvmara. Det kan vi glömma snabbt för det har jag verkligen inte tid med.

I tisdags var jag ute för första gången sedan tävlingen. Det blev 10,8 km halvbackig asfalt i 5,10-fart. Förbannat lugnt med andra ord. Igår var tanken att kliva på lite på samma sträcka. Fortfarande lugnt men närmare 4,50-fart. Ganska snart började jag känna något knas i vänster knäskål och tvingades vända hem tidigare.

Där befinner jag mig nu. Allmänt hängig och med ett inte helt bra knä. Och utan aning om hur jag ska planera de kommande två veckorna.

Ibland vore det skönt med en coach som kunde säga åt en hur man ska träna och vad man ska äta. Så kunde man  slippa bry sig om att tänka och bara springa och kriga pass efter pass. Nu är ett sådant tillfälle.

andra bloggar om , , ,

Kanske liknande

Share This

8 Kommentarer

 1. LL

  Är det en coach eller tränare du vill ha?
  Jag kan erbjuda dig coaching, är diplomerad ICF coach om du är intresserad av det.
  Vänliga hälsningar
  LL

 2. Medeldist:

  Tack. Jag har ögnat igenom det för något år sedan. Det är ju inte flexibelt på något sätt. Hur tar man vid om man är sjuk tre veckor? Eller är sliten och inte kan göra långpasset på 25km? Inget som ger feedback och inget som styr framtiden gentemot senast presterat. Viss. Det är ju bara att korrigera planen. Men det är just det jag vill slippa. Jag vill bara springa. Inte tänka så jävla mycket nu.

 3. LL:

  En coach. Och tränare. En coach i dess ursprungliga och korrekta betydelse. Alltså tränare. Inte en terapeut.

 4. LL

  Jag vill inte ge mig in i diskussionen om ursprung och korrekt betydelse av coach, bara poängtera att jag inte är terapeut och ej heller rådgivare. Däremot fungerar coaching som en hjälp att plocka fram dina egna lösningar och göra verklighet av dem. I mina öron låter det som att det inte är kunskaper som fattas eller är svåra att få tag i utan snarare att hitta det som passar dig. Lycka till.
  Vänliga hälsningar LL

 5. LL:

  Då lämnar vi det och bara konstaterar att coach lånades till svenskan och har fått helt fel betydelse. Inte bara ännu en betydelse. Originalbetydelsen är förbannat märkligt nog struken. Nu är knappast wikipedia någon pålitligt källa men nedan är klippt därifrån.

  ”Ordet ”coachning” missbrukas ofta i situationer där coachen ger expertråd och ger svar på hur de ska gå tillväga för att uppnå sina mål. Coachning inkluderar inte den givna lösningen på ett problem utan innebär att coachen sporrar sin klient till att lösa problemen på egen hand.”

  Helt felaktigt eftersom betydelsen ursprungligen är att instruera, träna och styra enskild eller grupp mot ett speciellt mål eller för att nå vissa färdigheter eller kvaliteter.

  Om inte terapeut så kanske handledare eller bollplank?

  Så. Nu kan vi lämna det… 😉

  Vidare… Du har inte fel, men heller ej rätt… Jag har visserligen viss kunskap men vet inte hur jag ska formulera ett fördelaktigt upplägg.

  Men hur skulle du kunna hjälpa mig att lägga pusslet?

 6. LL

  Jag skulle hjälpa dig genom att ställa frågor, få dig att fundera i nya banor, titta på dina mönster och tankar kring träning, vila, prestation.
  Kanske skulle en början vara att titta på och fundera kring dina mål.
  Jag skulle inte komma med råd eller vara expert.
  Mvh LL

 7. LL:

  Tack för erbjudandet men det är inte det jag söker.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.