Ett pass med en världsmästare

jul 16, 2009 av

Flera tävlingar är inplanerade på kalenderns närmaste sidor. Därav och med hjälp av semestern är träningsdosen nu hög.

Idag var det förvisso ett lugnt pass men igår ett lite tyngre 15 km långt i Skatås. Men jag tänkte formulera några tankar kring söndagens pass. Det då fjärde passet på lika många dagar. Det tyngsta på länge. Ett slags pyramidintervall på Slottskogsvallen.

4×400, 2×800, 1×1600, 2×800, 4×400 med två kilometer uppvärmning och lika lång nedvarvning. Högt tempo och korta pauser.

Jag och min träningspartner, en gammal triatlet, hade precis klarat av uppvärmningen när vi fick storfrämmande. Demontränaren Yannick Tregaro anlände. Kajsa Bergqvists tränare när hon var aktiv. Det var således lätt att skärpa sig extra när vi påbörjade intervallerna. Efter ett par varv på ovalen dök Tregaros tyngsta adept upp. Superstjärnan, världsmästaren och olympiske mästaren Christian Olsson.

Jag och triatleten, två andra långdistansare, Yannick Tregaro och Christian Olsson. Vi körde intervaller och Olsson körde sitt instruerad av en på läktaren studerande Tregaro. Jag var tvungen att pausa kort samtidigt som jag lurade mig själv att känna mig som en riktigt friidrottare.

Vi tuffade på. Då och då mellan intervallerna förhörd av Tregaro om upplägget. Förmodligen mest för att det vore udda att bara hålla käft med så få närvarande.

Jag genomförde mitt kanske bästa pass i år. Förmodligen pressad av deras blotta närvaro. Jag skulle inte bara ge allt för att hänga på den mig överlägsne triatleten. Jag skulle även bevisa att jag förtjänade att träna på samma anläggning som en olympisk mästare.

Efter nedvarvning gavs jag tillfälle att växla ett par ord med stjärnan. Jag tog det såklart. Jag kunde inte låta bli att önska honom välkommen tillbaka. Jag har alltid haft bilden av Christian Olsson som en mycket ödmjuk kille. Han skulle visa sig vara om möjligt än mer ödmjuk än väntat.

Ett tack hade räckt som svar när jag lät honom veta att jag tyckte det var kul att se honom tillbaka på banan. Jag fick istället en hel del funderingar om stress, mästerskap och framtiden. Ungefär vad jag senare kunde läsa i Expressen.

Sammanfattningsvis förvånand över Olssons långa svar och att Expressen verkar ha publicerat en artikel med någorlunda korrekt innehåll.

Jo. En sak till. Jag hörde Tregaro läsa några siffror från måttbandet. Inget jag nödvändigtvis måste skrämma Olssons konkurrenter med…

andra bloggar om , , , ,

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.