Farväl till Katalonien… och rekordet

jul 29, 2009 av

Efter att ha redogjort för själva tävlingstillfället vill jag bara föra ytterligare ett par små minus till protokollet. Bortförklaringar eller förklaringar. Kalla det vad ni vill. Det är åtminstone något värt att minnas inför nästa lopp.

När jag la mig strax innan elva på fredagskvällen hade jag ställt klockan på sju och ansåg det då räcka med åtta timmars sömn. Nu fanns det inte tillstymmelse till trötthet och jag lyckades inte somna förrän vid midnatt. En timmes sömn förlorad. Jag skulle förlora en till.

Grannen har en förmåga att trycka gasen i botten på stereon när alkoholen slår slint. Inte sällan blir det väldigt tidiga morgnar. Den här gången väcktes jag klockan sex.

Han hade förvisso den goda smaken att spela Dan Hylanders Farväl till Katalonien. Men ändå. Han hade gärna fått låta bli. Jag kunde ha behövt den extra timmen.

Och så var det 25 mil i bil till Motala.

Och… Jag vet inte vad det kan ha haft för inverkan. Möjligen ingen. Men ändå. Det är värt att notera att jag bara fem dygn innan start drabbats av något jag gissar kan ha varit någon slags matförgiftning. Jag led ont under timmen jag spydde och var ordentligt trött hela återstoden av dagen. Sedan kan jag inte påstå att jag kände av det mer. Men viss kraft kan den möjligen ha dragit ur mig.

Jag fyller på minuspåsen och för bibehållet självförtroende får jag nu anse mig ha samlat på mig förklaringen till mitt misslyckande.

andra bloggar om , , , , , , , ,

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.