Förbannade vatten

maj 14, 2009 av

Göteborgsvarvet närmar sig.

För 19 dagar sedan sprang jag Kungsbackaloppet. Ett halvmarathon som jag hyfsat snabbt skakade ur benen.

Tre dagars vila och sedan har det varit full satsning på varvet. Under 11 dagars hård träning har fokus legat på hårda intervallpass och lugna distanspass.

I söndags gjorde jag sista tunga jobbet. 6×1900 i 4.03 min/km-tempo. 60 sekunders vila mellan seten på vilken jag tvingades förflytta mig 70 meter för att nå rätt startposition. 1900meter kan låta märkligt. Det har sin anledning. Jag hade sparringpartner, en gammal triatlet som är mig överlägsen. Han sprang 2000-ingar och för att hålla det matchlikt fick jag 100 meters handikapp. Mycket nöjd lyckades jag hålla undan de fem första seten men passerades den sjätte.

En bra avslutning på  en bra uppladdning. Vila två dagar och minimerat kolhydratintag och igår ett sista lugnt pass för att tömma glykogendepåerna. Nu blir det mest kolhydrater. Och vatten. Och vatten. Det är fan det värsta med löpningen. Att man ska behöva dricka så förbannat mycket vatten.

Förra året startade jag som debutant i sista startgrupp. De gravida flodhästarna till trots tog jag mig då upp till stargrupp 3. Starttid 14.18 istället för närmare 16.00 ifjol. Vilket betyder att jag kommer att gå i mål i år tidigare än vad jag startade förra året.

Andra bloggar om , , , , , ,

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.