Hallelujah vilken jävla käftsmäll

jun 27, 2009 av

Äntligen.

Det kunde fan inte bära längre. Och allra helst inte en dag som denna.

Som noterat i föregående inlägg noterar jag personbästa varje pass trots usla förberedelser och på senare tid ingen annan träning än de gånger jag går ut och siktar på personbästa.

Nytt försök idag. Självklart med sikte på ännu en rekordsänkning. Dessutom med åtminstone halvdana förberedelser. Sömn och ordentlig frukost.

Ändå gick det helt åt helvete. Halvvägs in på min 11.5km-slinga låg jag femton sekunder före personbästat. På vägen dit hade dock hettan kramat exakt allt ur mig. Jag kände näsan plattas till av den berömda väggen. Takten slogs av med sikte på att åtminstone ta mig runt. Och klockan skyndade. I mål var jag nästan tre och en halv minut sämre än i tisdags. Jo, käken känns lite sned…

Och uppe i lägenheten skakade jag som få gånger förr. Förmodligen något slags blodsockerfall. Eller akut vätskebrist. Eller kombinationen av dem båda.

Så här i backspegeln. Att grilla sig i två timmar på balkongen hör knappast hemma i förberedelserna. Att ge sig ut strax efter ett när det är som varmast, säkert drygt trettio grader, var inte mitt bästa val. Inte heller att då klä sig i ett linne med ett tyg som inte alls andas. Eller kan det vara det att solglasögonen plötsligt utan anledning gick sönder mitt under rundan?

Hur som helst. Något ökenmarathon kanske inte är aktuellt riktigt än…?

Och hur i helvete hamnade ett Hallelujah i rubriken…?

andra bloggar om , , , , , , ,

Kanske liknande

Taggar

Share This

11 Kommentarer

 1. Jag var också galen nog att ge mej ut i spåret i gårdagens hetta – snart gillar jag väl uppförsbackarna också :O

 2. jag blir fan arg när jag hör om folk som far ut å kutar i det här vädret.
  vad fan. såg en 60-årig kärring va ute å springa och aldrig i helvete tänker jag. Personligen. oavsett ålder, aldrig i helvete.

 3. Malve:

  Snart kommer du önska att backarna var brantare…

  Sonja:

  Ja, verkligen. Vilka idioter…

 4. Svimningsanfall och yrsel är ju småpotatis i jämförelse med dina säkert fullständig spektakulära lungor och hjärta! Vore kul att ses i sommar!

 5. tyvärr är det ofta idioterna som är dom mest attraktiva.

 6. Sonja:

  Bara om man inte är försiktig nog…

 7. Joaquim:

  Kul att höra av dig igen. Jag tror inte jag har något värt att kalla någonting i närheten av spektakulärt. Men en god portion järnvilja kan jag nog framkalla. Hör av dig när du är i stan så gör vi ett nytt försök.

 8. jag förstår inte, men det låter vettigt.

 9. Sonja:

  Allt jag har att säga är åtminstone vettigt.

 10. rosenblom: Det där tror jag inte på. Fast det ligger kanske i det spektakuläras natur att inte riktigt uppfatta det hos sig själv? Hur som. Tack, kul att vara tillbaka också. Jag kommer kontrollera luften i Göteborg lite längre fram i sommar och då är det jag som hör av mig!

 11. Joaquim: Jag tackar för förtroendet och intalar mig själv att jag är spektakulär. Eller var det bara lungorna? Äh, jag rider på vågen och blåser upp hela mig till spektakulär. 😉

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.