Hälvete och tusingar också

aug 1, 2009 av

Ursäkta svordomarna, men jag är lite KNÄckt…

Ett par år i Göteborg börjar ge resultat…

Nä. Någon coach av mått lär man inte kunna knyta till sig utan en nämnvärd sedelbunt. Så i brist på annat får jag låta själv vara bästa dräng. Datorn som styr löpbandet får duga som skrikapa.

Intervaller på löpband igår. Som vanligt satsade jag hårt. Tio tusingar i 3,55-tempo med 1% motlut och två minuters promenerande vila.

Det diskuterades kort på en annan blogg. Det känns som om löpbanden rullar på så mycket snabbare än vad displayen visar. Men jag vet inte. Det kanske bara är en känsla jag bär. Jag och tydligen flera andra. Men ändå. Jag tar inte gift på det.

Hur som helst. Jag gjorde mina tusingar. Redan efter fyra repetitioner kändes det tungt. Efter åtta var jag hyfsat nöjd. Och efter att ha fullföljt hela programmet infann sig nästan någon slags lycka.

Då knackar problemen på dörren. Som påpekat i föregående inlägg har mitt vänstra knä börjat strula. Igår på injoggningen gjorde det sig åter påmint. Inte jobbigt mycket men ändå. När jag avverkade intervallerna kände jag ingenting men när jag sedan skulle jogga ner högg det till med besked i knät. Jag höjde farten och det försvann. Jag gick och kände ingenting. Men det är ju tydligen viktigt att jogga ner, så jag plågade mig lite smått i tio minuter. Dessvärre måste jag överkompenserat för att minimera smärtan i knät och detta har resulterat i att jag har något förbannat ont i hälen nu. Så pass att jag knappt kan gå utan att med lätthet kvala in till grimas-SM.

Ett mycket bra pass genomfördes. För att optimera återhämtningen tvingade jag mig att jogga ner. Detta resulterar i att återhämtningen möjligen är olyckligt avlägsen. Jo, det är lite av ett hälvete…

andra bloggar om , , , , , , ,

Kanske liknande

Share This

2 Kommentarer

  1. kan ha samma prolem ibland med mitt baklår. det känns ingenting så fort man kommer upp i fart men när man joggar så göra det ont som tusan. Bra jobbat med intervallerna. 10 tusingar är inget man skämtar bort. Imponerande!

  2. Anna:

    Som tävlingsmänniska är man väl ändå nöjd att det funkar att springa hellre än att jogga. Och så kan man med gott samvete strunta i såna mjäkiga pass i halvfart. Men nu är ju hälen trasig istället. I alla farter tyvärr.

    Tack. Det kändes bra när jag var klar.

    Om man vill höja nivån till nästa gång. Är det då bättre att öka farten en aning eller att öka antalet repetitioner?

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.