Ilska nyckel till rekord

maj 25, 2009 av

Det kanske inte var så smart. Faktiskt inte det minsta genomtänkt.

Men jag var tvungen. Jag var så förbannad. Jag var tvungen att få det ur mig.

Jag är fortfarande förbannad sedan Göteborgsvarvet. I fredags gjorde jag mitt första löppass sedan hånet lördagen 16 maj.

Som resultat av någon slags GI-diet som startade efter varvet hade jag inte ätit nämnvärt med kolhydrater på fem dagar. Den här dagen hade jag knappt ätit överhuvudtaget. Inte heller druckit något förutom några koppar kaffe. Nästan hela dagen hade jag suttit framför datorn. Jobbat, slösurfat och spelat spel med dottern.

Kvällen kom och med den det planerade passet. Ont i ryggen, allmänt trött och ganska hungrig. Jag borde ha följt planen och genomfört ett lugnt längre pass. På sin höjd. Kanske till och med avstått. På intet sätt hade jag skapat förutsättningar för ett kvalitativt pass. Inte heller brydde jag mig om att värma upp.

Bara ilska drev mig. Jag gick hemifrån för att ställa mig på startlinjen femtio meter hemifrån och ge mig av. Jag ville bevisa för mig själv att jag var i form för de mål jag hade satt till Varvet.

Jag har en ganska backig asfaltsslinga på 11,5 km som fungerar som formmätare. Det säger sig självt. All inverkan jag lyckats åstadkomma borde ha fällt ett negativt utslag. Så blev det inte. Den tid som jag gjorde förra sommaren innan mitt nuvarande personbästa på halvmaran krossades med 55 sekunder. Med en ordentlig uppladdning känns det som om jag hade slagit det med två minuter. Jämförbart med en tid på Göteborgsvarvet på 1.31.

Smart? Vem bryr sig? Nu har jag anledning att göra er uppmärksamma på att formen är utmärkt. Och att jag har fog för gnället.

Andra bloggar om , , , , ,

Kanske liknande

Share This

2 Kommentarer

  1. Grattis till prestationen! Fast det är ju inte säkert att du gjort en så bra tid på Göteborgsvarvet eftersom du ju då inte haft något att vara förbannad för.

  2. Malve:

    Men å andra sidan hade jag kunnat få hjälp med farthållningen…

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.