Intervaller enligt Ulf Lundell

aug 4, 2009 av

Jag vet inte vad jag ska skylla på.

I fredags gjorde jag ett i mina mått mätt riktigt bra pass. Intervaller på löpband. Tio tusingar i 3,55-tempo med 1% motlut och två minuters promenerande vila.

Igår var det dags att höja nivån. Samma sträcka, tempo och motlut. Enda skillnaden var tio sekunders kortare vila. Hjärnan tyckte det var en bra idé. Kroppen sa snart ifrån.

Jag vet inte om de där tio sekunderna var så mördande viktiga. Eller att jag slarvat med mat och vätska. Eller att jag egentligen inte hade lust. Knät och hälen som jag klagade över efter passet i fredags har gjort sig påminda sen dess. Jag tycker ändå inte att det besvärar mig när jag springer.

Jag gjorde fem repetitioner och påbörjade den sjätte innan jag tog slut. Jag korrigerade tempot och joggade sjätte vändan och gjorde nytt försök när sjunde repetitionen tog vid. Men jag var tvungen att ge upp. Det fanns absolut inget tempo i stegen och jag fullföljde programmerad tid i lättare lunk.

En inställd spelning är också en spelning, sa han väl den gode Lundell… Så ett uselt träningspass är väl också ett träningspass?

andra bloggar om , , , ,

Kanske liknande

Share This

2 Kommentarer

  1. det är det verkligen!

  2. Sonja: Tur det! 🙂

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.