Löparåret 2009

Dec 15, 2009 av

Det vore möjligen på sin plats att summera löparåret 2009. Äntligen. Särskilt med tanke på att det får anses vara till ända redan för två månader sedan med Göteborg Halvmarathon som final. Efter det har det mest varit sjukstuga om vilken tidigare inlägg kan redogöra.

Jag hade väldigt få mål inför 2009. Egentligen bara ett enda. Personbästat på halvmaran skulle sänkas från 1:34,45 till 1:27,30.

Det gick väldigt tidigt åt helvete. Kort sammanfattas helvetet en fyra månader lång sjukdomsfrånvaro som avslutades först i början av februari och som innehöll tre penicillinkurer. Det tidigt nedskrivna målet fick revideras till en förhoppning om sub90. De tre första försöken i Kungsbacka, Göteborg och Motala hamnade inom tidsrymden av 20 sekunder till en minut ifrån personbästat och jag började misströstade smått. Men sedan kapade jag det äntligen med en minut i Halmstad, misslyckades kapitalt i huvudstaden för att sedan kapa ytterligare en minut på perset på hemmaplan.  I årets sjätte och avslutande halvmara stannade klockan på 1:32,27. Jag avslutade säsongen nöjd med att ha noterat ett nytt personbästa men missnöjd med säsongen som helhet.

Jag har några teorier om varför året inte blev bättre. Jag lär få anledning att återkomma med funderingar kring det. Men klart är att jag inte lär komma undan med att lägga hela skulden på sjukdom och alltför mycket antibiotika.

I övrigt debuterade jag på bana. Inte bara på träning utom till och med i tävling i vilken jag fullständigt, helt väntat, krossades. Följande tider får gälla som personbästa.

1000 meter: 3:12,7

10000 meter: 40:50

Efter ett hyfsat misslyckat år är revanschlusten stor. Och med lite tur kanske jag kan få bli frisk och komma i gång med träningen någon gång väldigt snart. Jag har lite smått om än vagt börjat formulera målsättningarna inför löparåret 2010. Och så snart de konkretiserats i text är det inte en alltför vild gissning att man kan hitta dem här.

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.