Osynlig där inga sportaffärer finns

aug 14, 2009 av

Framme i Halmstad.

Nummerlappen hämtad. Incheckad på hotellet. Varit på geléjakt. Köpt sprit. Bjudbuffé på hotellet. Blogg. Massage. Sova.

Däremellan. Vatten. Ny skada.

I Halmstad är jag osynlig. Stod i kön för att hämta ut nummerlappen. När det var min tur betjänade flickebarnet mannen efter. Jag fick närapå slå mig in och hämta nummerlappen själv… Anekdot. Mitt startnummer och rumsnummer är nästan samma. 402 och 407. Kanske kan Walter Sparrow, Jim Carreys figur i The number 23, koka ihop någon konspirationsteori kring det.

Sådan där energigelé som man kan bära med sig i fickan på ett lopp. Sådan letade jag efter i Halmstad. Snart förbyttes letandet i någon slags skallgång. Till sist blev det en hysterisk jakt. De så kallade sportaffärerna i Halmstad är fullkomligt värdelösa. Team Sportia, Stadium, Jeppson. Jag såg ett pingisrack. Sedan kläder, skor, skor och kläder. Endast skor och kläder. När jag frågade efter Vitargo, Maxim och Enervit fick jag samma svar som när jag senare frågade kullerstenen på Stora Torg samma sak.

Ett gym jag inte minns vid namn var förvisso en chansning jag inte satte stort hopp till. Men där kunde en vänlig själ upplysa mig om en cykelhandlares existens. Vilt skyndandes hann jag smita in innan stängning. En cykelhandlare kan man lita på.

Sprit var kanske att ta i. Rött vin att dränka sorgen i på hotellrummet efter att ytterligare en gång missat att slå personbästat.

Pastabuffén det skulle bjudas på loppet till ära innehöll naturligt inte minsta pastaflinga. Toppen.

Något i låret är inte som det ska. Knät har jag aldrig oroat mig för. Jag vet att det kommer göra ont. Jag vet att det ändå inte kan stoppa mig. Det här med låret oroar mig.

Väderprognosföljetongen… Hyfsat väder blev skitväder. Som blev rekordväder. Regn först klockan två på lördagen skulle sedan bli regn fram till tio och sedan efter ett. Suverän timing. Det gick åt helvete. Nu lyder prognosen regn från åtta till fyra och fjorton grader… Fan.

andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Kommentarer

 1. Du, detdär verkar så taskigt så det kan ju inte annat än bli succe i morgon. Stort lycka till! Och ta typ en flaska sirap ifall du inte hittar några gels, ska fungera lika bra tror jag. (eller kanske du hittade vad du behövde på cykelaffären?)

  Stort lycka till!

 2. Em

  Men du, gräv ner den där domedags attityden – vi har i alla fall ett fint rum & pepsi i mängder… I morgon slår du rekordet i regn eller solsken – jag känner det på mig!!! =)

  Och så några kloka ord från Linn: Lyssna på din kropp…

 3. Ja du, några bra sportaffärer vet jag inte om vi kan glänsa med, det har du rätt i. Men när blev en så kallad sportaffär verkligen en sportaffär? De har varit klädaffärer så länge jag kommer ihåg!

  Hur som helst får du lycka till. Går det åt helvete så har du ju vin och skulle det ta slut så har Systemet vid Stora Torg öppet till klockan 2. Och Systemet kan man lita på, dem har grejor!

 4. Jag laddade också med rödvin igår. Inbillar mig att det öppnar upp blodflödet i kroppen:) Något regn har jag inte sett till än. Hälen spökar men det ska nog gå ändå. Är det för att man känner efter lite extra nu när man ska köra lopp?

 5. Snorkkis:

  Som sagt. En cykelhandlare kan man lita på.

  Em:

  Jag ska lyssna på min kropp. EFTER loppet.

  SnabbaFötter:

  Då träffar man mig förmodligen på Stora Torg efter loppet… 😉

  Anna:

  Det gör alltid ont strax innan. Man är väl en hypokondriker… Lycka till.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.