Redovisningsplikt om rekordförsök

aug 11, 2009 av

Efter två pass i fredags och vila i lördags hade jag planerat in ett rekordförsök på söndagen.

Jag begav mig till Slottskogsvallen för att avverka korta intervaller i formtoppningssyfte inför halvmaran på lördag. En trio serier bestående av trippla tvåhundringar. Men innan det ett rekordförsök på 1000 meter. Nåväl. Kanske inte så mycket till försök eftersom jag egentligen inte hade något att jämföra med. Mest ett test, men som självklart skulle medföra en rekordnotering.

Jag kan inte minnas att jag tidigare klockats på tusingen. Inte annat än att jag har någon korkad halvmaratonöppning på 4.02 och att jag kört tusingar på löpband i 3.55-tempo.

Aningen besviken konstaterade jag att klockan nått 3.26.5 innan jag passerat mållinjen. Men det gav mig möjligheten att faktiskt göra ett riktigt rekordförsök. Sju, åtta minuter efter kilometerdebuten stod jag åter på startlinjen och tusen meter senare hade jag märkligt nog noterat nytt personbästa. 3.25.8 lyder då det personliga rekordet på 1000 meter på bana.

Det faller givetvis utanför det rimligas ram att göra en snabbare tusing så kort tid efter den första om jag maxat på den första. En alltför försiktig öppning bör vara förklaringen. Så om jag lyckas disponera loppet bättre bör jag lyckas gå under 3.20 nästa försök.

Det är lätt att sväva iväg i drömmar om en viss drömgräns under 2010…

andra bloggar om , ,

Kanske liknande

Share This

Inga kommentarer än

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rekordslakt men Bolt bara tvåa « rosenblom - [...] någonstans i närheten av det. För tre veckor sedan sprang jag min första maxade tusing. 3.25.8 noterade jag då.…

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.