Rekordslakt men Bolt bara tvåa

sep 1, 2009 av

Usain Bolt var vad det verkade helt oslagbar. Asafa Powell må vara en fantastisk sprinter men i jämförelse med sin landsman har han nu länge varit knappt luft värd.

Men plötsligt från ingenstans händer det.

Det är norsk tv som anordnat ännu ett supermöte och lagt ut en omröstning på nätet om vem av dessa jamaicanska sprinters som är snyggast. Powell ska ha avgått med segern med 57% av rösterna. Allt enligt Eurosport News.

Apropå sprinters. Gårdagskvällen ägnade jag åt att vänta ut det horisontellt fallande (är det ens möjligt?) regnet. Till slut gav jag upp och tvingade mig ut och gjorde fem snabba kilometer i förblindande regn. Dagens rekordförsök skulle däremot göras i vad som måste kallas sprinteroptimalt väder. Någon slags sommarvärme hade återvänt.

Om nu 1000 meter är en sprintersträcka kan ju diskuteras men för en halvmarathonlöpare måste det klassas som åtminstone någonstans i närheten av det. För tre veckor sedan sprang jag min första maxade tusing. 3.25.8 noterade jag då. Slottskogsvallen igen. Nu skulle jag under 3.20 var det tänkt. Med Triatleten som sparring lyckades jag slakta den tidigare noteringen och nå 3.15.7. Nöjd? Givetvis. Men nästa gång är siktet ställt på 3.10.

Efter 3 km uppvärmning, en maxad tusing och 800 meter gå-vila var det dags för lite träning. 8×800. Alla inom ramen av 2.56-3.02 (3.40-3.48/km). Nöjd? Mycket.

Annars är jag nog mest nöjd med att kunna nämna mig själv i samma inlägg som the amazing Bolt.

andra bloggar om , , , , , , ,

Kanske liknande

Share This

4 Kommentarer

  1. Alla borde testa att maxa en kilometer, löpare som icke-löpare. Vi löpare fattar ju hur fort det går när Hailesselaiise (stavning???) springer maran på 2:03 men icke-löpare tror de skulle hänga med ett tag bara genom att de ”spelade lite fotboll när det var yngre”… HA!

    Själv har jag testat en gång och då klarat av 3:17, sugen på att testa igen

  2. Hahaha. Ja, stort frågetecken kring stavningen… 😉

    Haile Selassie var väl den gamle regenten i Etiopien och löparen med världsrekordet på maran heter Haile Gebreselassie. Fortfarande med visst tvivel kring stavningen.

    Ja. Nyttig notering där Staffan. Jag som anser mig vara hyfsat snabb skulle vara löjligt långt distanserad redan efter en kilometer. Och då återstår 41,2km…

  3. att prata om bolt när man tränar måste vara som att prata om posh spice när man bantar *känner mig inte bara onykter utan även klok*

  4. Sonja: Så då får bara Bolt prata om Bolt…?

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.