Resultat Stockholm Halvmarathon 2009

sep 14, 2009 av

Jag har uppenbarligen inte haft så bråttom ut på nätet efter målgången i lördagens halvmara.

Och ni har gissat helt rätt. Det gick fullkomligt åt helvete.

1:37:47 och placering 1340 av 5928 män.

4:29 från personbästat och nästan åtta minuter från den kanske lite overkliga målbilden sub90. Givetvis ett stort misslyckande. Åtminstone en stor besvikelse.

Efter 500 meter fick jag håll. 500 meter… Efter ganska exakt 5km släppte hållet och jag hade detta obehag till trots lyckats hålla sub90-tempo. Efter 7km ville jag bryta och efter 14km noterade jag ändå en mellantid fortfarande bättre än den från personbästaloppet. Sedan syntes jag kräla i mål likt Jörgen Brink i VM-stafetten i Val di Fiemme 2003. Sju kilometer förnedring.

Försöker samla mig för att lyckas presentera någon analys om eländet men det går inget vidare. De här raderna får räcka nu. Återkommer senare under dagen med något slags världsrekord i bortförklaringar.

andra bloggar om , , ,

Kanske liknande

Share This

4 Kommentarer

 1. Skit i analysen. Häng inte läpp. Man kan inte vara i form alla dagar. Var du inte dessutom SJUK!? Jag tycker ju såklart tiden var bra och hade gärna sprungit i mål på 1.37 men det var inte jag som sprang. Det är aldrig kul när målet inte uppnås men som sagt alla dagar är inte PB dagar.

 2. Ja, ja, ALLA kan göra en dålig tävling. Dessutom brukar det gå mer åt helvete än det behövt göra när det väl börjar gå åt helvete, om du förstår vad jag menar. Låter som en kombination av olyckliga omständigheter och en tuff öppning fick dig på fall denna gång. När är nästa lopp?
  / D

 3. En stor besvikelse, säkert för dig. Ett stort misslyckade, knappast! Du var ju förkyld veckan innan och har ändå merparten av löparna efter dig i resultat-listan!! Som Anna skriver, det är aldrig kul med missade målsättningar!! Du kommer igen!

 4. Tack så mycket för uppmuntrande kommentarer. 🙂

  Anna: Jag behöver analysera för att veta om jag kunde gjort något annorlunda. Var jag ur form eller klantade jag mig? Jag ska förklara det där med sjukdomen i ett inlägg snart.

  Slangen: Visst, alla kan göra en dålig tävling och det får jag väl bara acceptera. Men det är så få halvmaror på ett år att det känns jävligt om något då illa. Det känner väl du som tiokampare igen? Dessutom kan jag inte påstå mig vara nöjd med fler än ett av fem lopp i år. Nästa lopp är Göteborg Halvmarathon 10 oktober.

  Staffan: Förkylning är inte helt sant. Ska som påpekat förklara det i ett inlägg snart. Visst kommer jag igen. Men det känns avlägset nu.

  Återigen, tack för uppmuntrande kommentarer.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.