Rosenblom snabb utan norsk gas

aug 24, 2009 av

Det kanske inte har framgått med önskvärd tydlighet. Det var en massa snack på förhand och i efterhand inte minsta uppföljning. Rekordet i Halmstad noterades utan norsk gas.

Den som är bekant med travsporten känner till uttrycket norsk gas. Ett huvudlag med skygglappar som slås på genom att dra upp skygglapparna för ögonen vilket gör att hästen bara ser rakt fram vilket i sin tur får hästen att anstränga sig mer.

Min norska gas är av annan natur och än så länge oförbrukad. Det har väl ärligt talat mest varit en snackis. En desperat följetång i jakten på nytt rekord på halvmaran. Det handlar naturligtvis om rakade ben…

I bedrövelsen över upprepade misslyckanden att slå personbästat på halvmaran sökte jag nya vägar att lyckas. Jag lyckades snubbla över något slags godkännande av rockkungen Jerry Williams men alla var inte lika nöjda. Jag önskar jag kunde skylla på att jag helt enkelt inte hann men ärligt talat var det nog besvikelsen i Kärlekens ansikte när jag presenterade idén som fällde avgörande.

Med orakade ben, eller ännu nedfällda skygglappar – vilket ni vill, slog jag ändå personbästat. Jag behåller min norska gas i backfickan. Eller skjortärmen. Eller var helst den bäst bevaras.

Det är dock en liten detalj jag kan behöva utveckla. I travet drar man i ett snöre in på upploppet för att aktivera norska gasen och hästen skall lägga i en extra växel. Om jag med någon kilometer kvar på en halvmara skulle behöva lite extra gas känns det möjligen lite mer omständigt att ställa sig och raka benen…

andra bloggar om , , , , , ,

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.