Siffror utan liv gör sig inget besvär

aug 25, 2009 av

Jag noterar att jag inte redovisat några träningspass de senaste dagarna. Jag har helt enkelt inte haft tid. Jag har tränat så mycket.

Nåväl. Jag har förvisso tränat mycket, om än bara i förhållande till hur mycket jag brukar träna, men jag finner det inte intressant att redogöra för varje litet pass. Ett träningspass med en massa tider utan annan reflektion eller fundering låter sig bäst förbli just siffror på ett excelblad. En massa siffror gör ingen blogg.

På samma sätt som, vilket Snabba Fötter påpekar, en blogg bara väldigt tvivelaktigt kan kallas träningsblogg bara för att ett inlägg i sann Dagens-Outfit-anda råkar innehålla ett par tights och ett svettband.

Men för att inte bli föremål för ännu en utskällning förekommer jag mannen med piskan och redogör lite halvt inspirerat för den senast passerade tiden. Efter halvmaran förra lördagen vilade jag två dagar följt av tre dagars identiska pass. 11 km strax under 5.00-tempo. Kanske väl enformigt men jag kunde inte springa långsammare och längre för knät, kanske som bekant nu, protesterar vid lägre tempo. Och snabbare orkade jag helt enkelt inte. Dag 4 tillägnades löpbandet och åtta tusingar i 4.25-tempo med 2% motlut. Dag 5 vila och dag 6 återigen åtta tusingar på löpband, nu i 4.15-tempo.  Dag 7 måste således vara gårdagen. 5 km i 4.10-tempo. Sammanfattningsvis drygt sex mil med upp-och-nedjogg på sju dagar. Jo, det är nog mer än vanligt.

Nöjd bror?  Och hur går träningen inför Vasaloppet? Svårvallat utan snö? Rullskidor bror, rullskidor.

Känslan är god men styltorna är duktigt slitna nu. Jag ska försöka ignorera det senare och trycka på denna och hela nästa vecka för att sedan vila en vecka fram till Stockholm Halvmarathon. Mot nya rekord…

andra bloggar om , , ,

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.