Tröskelpass hos tandläkaren

aug 26, 2009 av

Jag löptränar. Tror jag. Trodde jag. Mer fundersam nu. Kanske är det så att jag bara springer. Det är kanske inte så illa det. Det blir ju några mil i veckan. Men så mycket träning är det kanske inte.

Läser lite bloggar och terminologin är inte alltid helt bekant. De springer kortdistans, långdistans, snabbdistans, intervaller av alla möjliga slag och tröskelpass och hur mycket roliga och obegripliga namn som helst. Det verkar inte spela någon roll hur pass snabbt eller brant eller långt man springer. Bara man har ett namn på det. Så, jag är kanske ingen löpare. Världens enklaste sport är kanske inte så enkel. Jag springer kanske mest bara omkring.

Jag har använt någon term nångång. Jag ville ju va en i gänget. Jag tror jag använde den korrekt. Men jag blundade och valde någon term på måfå. Så. Helt säker kan jag inte va.

Men det är klart. Jag vill ju också kunna kalla mig löpare. Så idag har jag kört ett sånt tröskelpass. Men det ska erkännas. Jag kände mig lite som Karate Kid. Han som vill träna karate men fick vaxa bilar.

Där låg jag hos tandläkaren. Två hål skulle lagas.

Bedövning?

Nej fan. Jag ska köra ett sånt där tröskelpass

…förklarade jag och log, säkert sådär fånigt som en nykär, samtidigt som jag drömmande kunde se bilder på hur lagerkransen lades på min hjässa efter segern i något prestigefyllt marathon. Jag kände mig som en löpare. På riktigt. Eller… Ja. Åtminstone som Karate Kid. Wax on. Wax off. Fan va ont det gör. Funkar verkligen det här…?

Att laga hål, inte ett utan två, väldigt långt bak i käften utan bedövning kräver sin ansträngning. Och nog kan jag väl skryta med en något högre smärttröskel nu.

Fler tips på tröskelpass mottages tacksamt. De är inte särskilt roliga. Men de heter ju nåt…

andra bloggar om , , , , , , ,

Kanske liknande

Share This

5 Kommentarer

 1. Det är klart det krävs en massa termer för att bli en riktig löpare:) Tröskelpass är ju det bästa passen, hur har du kunnat missa det?! Mitt favorit-tröskelpass är 2k uppjogg följt av 3x3k i töskelfart med 2min vila mellan varje intervall sen 2k nerjogg. Det kan inte bli bättre än så helt enkelt.

 2. äh va fan, bara ut och spring så blir det bra. tror vi gör det onödigt krångligt för oss. man ska springa femton olika intervalltyper men i slutändan trasslar vi in oss och även fast vi inte vet namnen på de olika intervallsorterna eller vilken typ som är bra för vad så blir det så att vi springer olika ändå. bara för att det blir så. ibland matas vi med för mycket kunskap och blir bara snurriga. världen är enklare än så. och löpning är definitivt enklare så. det handlar bara om att springa så fort, eller långt, du kan. easy!

 3. Anna:

  Vem påstår att jag missat det? Jag kanske helt enkelt bara kallar det att springa fort?

  Träningsglädje:

  Jo. My point exactly. Lustigt nog läste jag senare igår ett inlägg om vad som kallades tävlingen mellan bloggarna. Att det handlar om att bräcka varandra. Och jag antar att ju märkvärdigare terminologi desto bättre löpare. Jag minns dessvärre inte på vilken blogg jag läste det. Återkommer om jag hittar det.

  Jag springer på. Och möjligen gör jag det precis som alla andra. Med den skillnaden att jag inte har en massa tjusiga namn på passen. Jag nöjer mig med intervaller. Det är begripligt. Annars är det bara gammal god hederlig löpning.

 4. Jag är också med i det gänget som inte kan terminologin, men vaffan, det gör väl inget. Cudos till lagingen, jag var hos samma typ av doktor igår och fick veta att det nog blir en 4-5 lagningar inom ett par år, oavsett hur duktig jag är. Och där kommer jag ligga, utan bedövning och intala mig själv att vad som helst är bättre än den dära läskiga tandläkarbedövnigsmojängen…

 5. Mikaela Mars:

  Som sagt. Mig gör det inget. Se till att göra de där 4-5 lagningarna inom 12 månader. Det finns ett fantastiskt högkostnadsskydd att utnyttja vilket jag tvingats göra. Sportdrycker… Åt helvete med dem.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.