You can´t hurry love

Dec 20, 2009 av

Jag har hunnit med några pass sedan jag i förra veckan äntligen återvände till träning.

Det var lite av en chansning att sätta igång och det var både nervöst och aningen oroligt till en början. Och jävlar vad klen jag kände mig. Bara lätt jogging som uppvärmning gav ett obehagligt tryck över bröstet. De två första passen innehöll mest lättare styrketräning för att vänja kropp och hjärta vid aktivitet.

Förra veckan höll jag på att klappa ihop av en ynka kilometer i 5:00-tempo. Nu i veckan har jag lyckats avverka milen på 51:30 och i torsdags 12km på 59:00 med en mellantid på milen på 48:30. Lååångt kvar med andra ord. Men framstegen är åtminstone något av massiva.

Nu känns det bra. Om än väldigt öm. Tio timmar träning utslaget på fyra pass måndag till fredag med vila onsdag. Drygt tre mil löpning, ett högintensivt backintervallpass, helkropps styrketräning och mycket bålstyrka. Att köra igång lite försiktigt är inte riktigt min melodi. Inte när man anser sig ha två månader att ta igen. Snabbt.

Men jag har hört att man ska akta sig för att skynda. Phil Collins lär ha sjungit det. Så jag tvingade mig själv att vila. Hela helgen. Och lyckades. Bara en sån sak är väl värd ett grattis?

Kanske liknande

Share This

6 Kommentarer

 1. Grattis!

  Skönt att du hänger i. Lustigt hur mycket man dippar i tid när man inte är i fas. Jag har förvisso taggat ner lite i tempo medvetet men befinner mig i en svacka och tycker att tiderna är mycket ”sämre” än vanligt.

  Till slut har jag också lyckats uppdatera länken på min blogg till din nya hemvist.

  • Tack 🙂 Jag har ju varit sjuk i sju veckor så det är väl rimligt ändå. Men särskilt lustigt vet jag inte om det är 😉

   Tackar för länkningen. Jag ska också försöka upprätta en blogglista snart.

 2. En härlig start på träningen. Varför komma igång långsamt när man vill ha snabba resultat? Och ett stort grattis till vilan!

 3. Ett? Du borde ha en hel kartong med medaljer!(Hur fanken gjorde du???)

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.