100 armhävningar

jan 22, 2010 av

Daniel på Mina Utmaningar startade en utmaning. Utmaningen att fixa 100 armhävningar på sex veckor. Detta med hjälp av en applikation på sin iPhone. Men när det visade sig att det alls inte krävdes någon iPhone fanns det inga ursäkter. Jag har antagit utmaningen. Men jag vet inte. 100 armhävningar… Det låter helt fantastiskt osannolikt.

Programmets hemsida: hundredpushups.com

Enligt upplägget skulle man först göra ett maxtest. Jag gjorde det mest på skoj i tisdags med resultatet 18. Jag vet inte vad jag ska tycka om det. 18 låter inte så jävla bra. Och Andréa på Löpning & Livet var sur häromdagen efter att bara klarat 34. Så jag är förvånad att jag ens vågar nämna min hyfsat usla utgångspunkt.

För att rädda ansiktet vill jag gärna poängtera att jag gör armhävningar helt strikta som armyinstruktören Andréa. Helt rak från huvud till fot, på tå och med raka armar i utgångsläget och ned till att näsan tar i och åter upp i raka armar. Nu hjälper det föga i jämförelsen med armyinstruktören men absolut i jämförelse med andra som påstår sig kunna göra 70-80 stycken och det snarare visar sig vara någon slags höfthävning.

Målet att nå 100 från 18 på sex veckor känns avlägset. Men jag kopplar på full gas och är förbannat nöjd om jag når 50. Lär återkomma om hur det fortskrider.

Kanske liknande

Share This

11 Kommentarer

 1. 🙂 Bra att du kör stikta och fina! 18st sånna är faktiskt riktigt bra, för pushups handlar mycket om teknik. och såklart om vana. Jag är övertygad om att om bara några veckor kommer fixa minst 50st. Övning ger färdighet och vill du öva lite mer har du två chanser: mån 8/2 och mån 15/2 (återkommer om tid, men det är på em, typ runt 18) på sportlife lindholmen 🙂

  Ev ska jag även vicka nästa fredag 16:45 på samma ställe, men det har jag inte fått besked om än. Återkommer som sagt!

  Push up 🙂

  • Såklart. Om man ändå ska göra det ska man göra det snyggt. Fula push ups inger inte mycket respekt… 😉

   Dessutom är det det enklaste sätt att utföra dem på samma sätt varje gång och därmed få ett jämförbart resultat. Om man börjar fuska lite så gör man sig själv en björntjänst för man har ingen aning om hur man utvecklas.

   Army på Sportlife. Tufft. Löser man enkelbiljett? Få se hur skadan är då. I värsta fall kanske jag tejpar och biter ihop. 😉

 2. Härligt att du är på!! Mitt utgångsläge var 30st.
  Andréa skulle jag inte våga möta i en mörk gränd 😉
  Lycka till med pushupsen!!

 3. Men tänk vad galet häftigt om du kunde klara av 100! Det imponerar nog på den ena och den andra, ja, det måste ju för tusan imponera på dig själv också.

 4. hahhaha.. om man kanske klarar en är man körd då..?

 5. Armystyle or nothing, säger jag. Fast jag vill lägga till att hakan ska i golvet, inte näsan. Men det är ju en annan femma. Mina sista två till 25 som utgångsläget var var nog lite huggormslika men jag antar att det bara straffar sig med ett värre träningsschema. Jag är också grymt impad om jag når över 50, med tanke på att det bara är 18 pass och jag redan gjort tre så har jag RIKTIGT svårt att se hur det ska gå upp till hundra. Men hur var det nu…vinnarskalle, ja.

  • Hear you. Armystyle or nothing. Hakan? Då ljuger kanske inte Jay Leno när han påstår att han klarar 200…? 😉

   Ja, det är onekligen lite av ett Mission Impossible. Men som påpekat, halvvägs duger fint.

 6. Nejdå, hakan slår inte I golvet men jag gillar att glo framåt och inte ner i golvet. Blir inte lika yr och det känns som att repetitionerna blir striktare.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.