100 push ups – 2 veckor

feb 3, 2010 av

Två veckor har passerat. Utmaningen att med bara sex veckors träning lyckas nå 100 armhävningar i en följd inleddes med ett maxtest i vilket jag klarade 18.

Baserat på mitt resultat har jag följt ett program. Tre pass i veckan. Varje pass bestående av fem set med given vila. Jag har haft uppenbara svårigheter att fullfölja schemat efter de tre första seten. Jag har aldrig kompromissat med det totala antalet armhävningar på schemat. Däremot har set 4 och 5 oftast blivit set 4, 5 och 6 och ibland även 7.

Vecka 2 avslutas med ett maxtest. Daniel har gått från 30 till 45. Joel från 25 till 39. Hatten av för er boys! Och jag… Jag har gått från 18 till… eeeh… 22. Oförändrat med andra ord. Det är förbannat märkligt. Från att så gott som aldrig göra armhävningar till att träna sex hårda pass nämnda övning och inte alls utvecklas…

Nåväl. Något gör jag fel. Möjligen är vilan mellan passen för kort. Vecka 3 är inledd och om knappt två veckor har jag gjort ett nytt maxtest. Förväntar mig en explosiv utveckling tills dess. Annars får jag nog backa och redigera schemat lite.

Kanske liknande

Share This

8 Kommentarer

 1. Kör du snabba ”dips” eller långsamt upp och ner?

  Jag kände idag att mina tveksamma handleder kommer att bli ett besvär…

  • Långsamma repetitioner. Jag går ju ner med näsan i underlaget. Skulle jag göra snabba skulle jag riskera att knäcka näsbenet…

 2. Jag försökte mig på det där programmet förra året men kom till ungefär där du är nu i antal. Tyckte det var skittrist och såg ingen anledning att lägga ner tid på det. Eller så var det latmasken som tog över…

  • Nä, jag ger det två veckor till och utvärderar därefter. Utan resultat känns det ju lönlöst. Men att ge upp känns väldigt främmande.

 3. Låter konstigt att det inte har haft bättre effekt? :/ På mitt jobb har 2st ökat från 10 till nästan 30 st. Kanske backa en vecka och göra ett försök till?

  • Mycket konstigt. Programmet funkar ju onekligen för andra. Men allt kan kanske inte funka för alla. Som jag skriver, kör på två veckor till och låter det efterföljande maxtestet bestämma fortsättningen.

 4. Jag skiter i de där armhävningarna nu. Jag kommer aldrig ihåg att göra dom och det gör ju svinont på slutet. Men ge inte upp, det kanske vnder för dig!

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.