Åter runt sjöarna

feb 11, 2010 av

Besöket hos läkaren gjorde knappast till eller från. Nåväl. Några hundra fattigare. Men inte mycket kunskap rikare.

I helgen besökte jag staden som fostrat mig. Sundbyberg. Och det är fan inte lätt att hålla sig borta från sjöarna. Lötsjön och Råstasjön och däremellan liggande Golfängarna. Det må ha varit vinter och inte lika vackert som på sommaren. Men jag var tvungen att få insupa lite av atmosfären. Och jag trodde inte det var så länge sen, men nu när jag tänker tillbaka är det faktiskt nästan 2,5 år sedan jag löpandes rundade sjöarna.

Det kanske inte är helt rättvist att kalla det löpning heller. Det var halt och oron för foten var knappast obefintlig. Och efter att ha sprungit på löpband hela vintern och nu haft tre veckors löpvila var det tungt att springa. Det var kallt och fullt fokus på att inte förvärra skadan.

När nu läkaren ordinerade vila men inte löpförbud ville jag testa. Jag tejpade hårt och noggrannt. Det kändes väl hyfsat. Knappast något klipp i steget. Tejpen tillåter inte det. Men utan smärta i 40 minuter varefter tejpen verkade ge vika och jag tog kortaste väg hem.

Det kanske inte var det bästa för foten. Men helt klart gott för själen.

Kanske liknande

Share This

7 Kommentarer

  1. Att det inte gav någon smärta att springa låter ju väldigt, väldigt bra tycker jag! Jag ska också, för första gången i mitt liv, springa runt Råsta sjön nästa veckoslut 🙂

  2. Men 40 min utan smärta måste ju varit underbart. Hoppas det fortsätter i samma riktning. Håller tummarna!!!

  3. Säger detsamma! 40 min efter så långt uppehåll är ju kalasbra!Och ibland måste själen gå före en fot. 😉

  4. Det är klart att det var skönt. Men det var ju ingen fart att tala om. Och möjligen valde jag att inte känna smärta. Det var bra men jag inväntar hårdare pass innan jag vågar jubla.

  5. Gissar att det i alla fall var skönt att springa ute idag som ett alternativ till löpband eller vila=?

    • Men ”idag” som nu är igår var jag ju inte ute. Det var ju förra helgen. Men det var skönt med lite frisk luft som alternativ till den instängda syrefattiga miljö som gymmen erbjuder.

  6. Härligt och hedrande att du kom till min hemstad och sprang… 🙂
    Skönt att det kändes bra i foten och själen.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.