En trio trendbrott

jan 26, 2010 av

Det är en märklig dag idag. En dag fylld av ovana aktiviteter. Och allt landar i Löpningens dag.

Löpningens dag. Ett initiativ som nu även uppmärksammas och hyllas av Göteborgsvarvet.

Att springa i grupp. Jag slutade med fotbollen för att jag kände mig låst av de fasta träningstiderna som ofta renderade i en massa dötid mellan jobb och träning. En massa tid som man inte kunde utnyttja till annat än att vänta. Det var då löpningen på riktigt blev intressant. Jag har sprungit några intervallpass med en kompis. Men i grupp har jag inte sprungit sedan något vinterpass med fotbollen för femton år sedan.

Att springa ute. Något annat mer bekant men för säsongen helt obekant är att springa ute. Det har helt enkelt varit för kallt i vinter och efter att ha varit sjuk i sju veckor tar jag inga onödiga risker.

Att springa i reflexväst. Absolut debut. Om jag nu hittar någon av de två jag städade undan för att jag aldrig skulle använda dem. Dels för att båda är helt galet stora. Dels för att jag ibland är löjligt fåfäng. Skönhet före säkerhet…

Att springa skadad. Detta skiljer sig markant från ovanstånde trio. Det känns som att det är betydligt oftare jag springer skadad än skadefri. Löparknä för två år sedan och någon slags benhinneinflammation förra året som jag vill minnas att jag sprang mig fri ifrån. Så varför inte testa samma metod med det något liknande jag har nu…?

Jag ser fram emot att bryta alla ovan nämnda trender om några timmar. Jag hoppas att gruppen blir stor, att passet fyller oss alla med inspiration och att vi möjligen kan samla oss för återkommande pass i grupp. Jag hoppas att det inte blir så kallt. Jag hoppas att jag hittar reflexvästen. Och jag hoppas att det fungerar att springa sig skadefri.

Kanske liknande

Taggar

Share This

2 Kommentarer

  1. Är olidligt nyfiken!

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.