Räknevurpa från fixat mål

okt 3, 2011 av

Nytt test igår. Dubbla varv på samma runda som testats i veckan. Ville göra under timmen för att start i halvmaran på lördag kanske åter skulle vara aktuellt.

Gjorde ett varv strax under 29 minuter i fredags. Första varvet igår gick på exakt 29 minuter och timmen på dubbla sträckan var absolut inom räckhåll. Att det efter varvning blev plötsligt galet mörkt skulle inte vara ett hinder. Runkeepers kilometertider lät mig tro att målet skulle fixas. Och med kilometern kvar konstaterade jag nöjt att jag hade sex minuter på mig.

Så gissa om jag blev förvånad när jag kom in på 1:00:22…?

Jag vet inte nu om den ständigt pålitliga mänskliga kalkylatorn plötsligt kraschade, om Runkeeper felade eller om jag såg fel siffror när jag synade displayen med kilometern kvar. Hur som helst. Målet missades. Men jag tappade säkert en minut på att sista halvmilen gick i totalmörker och att jag vuxet inte vågade chansa fullt ut. Dessutom slog jag av på takten sista tusen när jag trodde mig ha god tid kvar. Jag kan konstatera att jag tveklöst hade tiden i kroppen.

Runkeeper säger 11,8 km. Mycket nyfiken på hur långt det egentligen är.

Trist måste jag konstatera att hals och nacke inte ger med sig. Jag kan uppenbarligen träna. Men det är inte alls samma sköna känsla som för två veckor sedan. Att andningen inte får löpa fritt genom halsen är onekligen irriterande.

Starten i halvmaran på lördag står kvar som tveksam.

Kanske liknande

Taggar

Share This

2 Kommentarer

  1. Kommer du att starta halvmaran i morgon? Själv hade jag tänkt springa maran i GBG, men var tvungen att avstå för jobb. Lika bra det som det känns nu efter att ha legat i influensan.
    Lycka till om du springer! Kollar in till dig senare 🙂

    • Det är tydligen nåt virus änså som spökar. Så jag avstod. Trist. Av flera anledningar. Nu är det länge kvar till nästa tävling…

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.