Icke-favorit i repris

apr 25, 2012 av

Jag har alltså dragit på mig nån bristning i baksidan av låret. Ja, det kan egentligen vara vad som helst. Jag gissar. Jag trodde det skulle ge med sig under gårdagen. Det gjorde det inte.

Så jag passar på att damma av den gamla snackepåsen 100 pushups. Jag gjorde ett försök för ett par år sedan. Det gick inget vidare. Testar igen. Det är egentligen fruktansvärt tråkigt men onekligen mycket mätbart. Och det glädjer ju en resultatinriktad siffertorsk.

Det handlar alltså om att fixa 100 korrekta armhävningar inom loppet av sex veckor oavsett utgångsläge. Och det är exakt lika omöjligt som det låter. Men siktar man högt lär man åtminstone komma en bit på vägen. Når jag 50 ska jag absolut unna mig ett leende.

Programmet inleds med ett maxtest och sen följer ett givet schema baserat på testet. Tre pass i veckan om vardera fem set. Efter sex veckor klarar du 100 armhävningar. Programmet finns som app både till iPhone och android samt på hemsidan.

Gjorde maxtestet i måndags. Klarade 25. Klarar man fler än 20 ska man enligt rekommendationen kliva rakt in i programmets tredje vecka. Med andra ord ska jag alltså nå målet på bara fyra veckor. Det utvecklar sig onekligen till något av de blaskigaste löften som någonsin lyckats lämna idé och deklareras i skrift.

Nåväl. Jag hoppade vilodagen och körde igång igår. Vecka 3 visade sig vara lite för tuff att starta med. Jag missade knappt. Så jag gör ett nytt försök på vecka 3 dag 1 imorgon. Jag ligger ju ändå två veckor före planen…

Kanske liknande

Share This

2 Kommentarer

  1. Ja det där är ju sådant bullcrap så jag har aldrig sett dess like. Men jag håller med dig, även om det inte är något att skryta om på krogen så är ju även en god bit på vägen något positivt.

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.