Stryker lopp och ser framåt

apr 20, 2012 av

Det mest invalidiserande av ryggskottet hade släppt. Jag kunde äntligen knyta skorna alldeles själv. Och jag var inte sen att snöra på löparskorna. Inte ens Johnny Ekström har så bråttom som jag.

Det blev fem kilometer i vad jag nu har att betrakta som högt tempo. Att ta det lugnt existerar som bekant inte. Med den nya kunskapen om att benhinnorna föredrar ett högt tempo framför lågt gör det inte lättare. När jag sänker tempot och joggar hamnar jag lätt längre bak på foten och benhinnorna dröjer sällan med sina protester.

Det kändes ok i ryggen. Det är positivt. Såklart. Men det går förbannat långsamt. Det är oroande.

Ryggskottet tvingade mig att ställa in Kungälvsloppet. Dess varaktighet gör att jag hoppar halvmaran i Kungsbacka imorgon. Även om jag gillar att stressa igång så väljer jag att lägga den energin på träning nu inför Varvet.

Bara tre veckor kvar. Det är dock redan en besvikelsen. När kardiologen gav grönt ljus i februari hoppades jag kunna göra 1:38 på Varvet. Inget har gått som tänkt sen dess. Ifjol gjorde jag 1:49 otränad och efter ett uppehåll på sexton månader. Jag borde kunna göra 1:45 nu. Med ett PB på 1:32 känns ju det måttligt roande.

Men mer vågar jag inte hoppas på. Jag viskar för mig själv något annat…

Kanske liknande

Share This

Säg gärna nåt!

E-postadressen publiceras inte.